Mosolyka: „Csak a MOST létezik”

Mosolyka: „Csak a MOST létezik”

A Mosolyka-jelenség remény- és lelkierő-áramlat, a padlóról való felállás örök szimbóluma. Hozleiter Fanny hangos könyvsikerekkel, százezres követőtáborral a háta mögött az életét filmesítette meg. Saját bevallása szerint a pihenést még tanulnia kell, de erre most még nincs ideje; ötletei viszik előre. A vállalkozása és saját maga fejlesztése, mások öröme, és az álmai – amiért majd helyett MOST tesz... Íme egy 32 éves nő, aki legjobban a hozzá tartozó fogalmakkal jellemezhető.

Majd helyett MOST

Ez az első filmem; önéletrajzi ihletésű. Az életben egyszer minden elmúlik, még azok a bizonyos pillanatok is. A kérdés csak az, amikor ott vagyunk, észrevesszük-e őket, vagy elmegyünk mellettük. A film üzenete is ez: nincs majd, jelen pillanatban csak a MOST létezik, az a biztos, amit megélhetünk. Csak MOST van lehetőségünk tenni, élvezni az életet – megölelni a nagymamánkat, elmondani a párunknak, hogy szeretjük, közös programot szervezni a gyerekünkkel. Persze jó esetben holnap is van rá mód, de erre nincs biztosíték. Amikor a filmforgatást kezdtük, még az én édesapám és a férjem, Sankó apukája is köztünk volt. Ám az élet alakította a film forgatókönyvét. Ez is egy jel volt számomra: ne legyen természetes a van, ne csak utólag értékeljük szeretteinket. Ha a filmünkkel csak egy plusz érzést, ölelést, felismerést tudunk varázsolni a néző életébe, már megérte.

Merj nagyot álmodni!

Ez az életfilozófiám. Nem vagyok még filmes, színész, de hittünk egy álomban, a megvalósítására pedig volt ötletünk. Bár lazának és bátornak tűnök, Sankó túltesz rajtam. Ő bárkit felhívott, kitartóan próbálkozott. Mácsai Pál azonnal benne volt a forgatásban. Apukámat Csuja Imre alakítja. Személyesen már nem találkoztak, mégis megdöbbentően hozza apukám karakterét. Mivel a saját életemet vittük filmre, az egyes szituációkat újraélve tudtam „játszani”.

Álomlakás

Három és fél évvel ezelőtt minden összekuporgatott pénzünkkel belevágtunk a siófoki lakásvásárlásba, otthonunk helyén akkor még csak egy üres telek volt. Számomra álom volt, ami a legtöbb embernek természetes, hogy elérjem egyedül is a villanykapcsolót, kimenjek a teraszra. Teljesen akadálymentesített lesz az otthonunk. Ma már áll a ház, a beköltözéshez azonban banki segítségre van szükségünk. A filmbe 4 évvel ezelőtt vágtunk bele, rengeteg energiánk van benne. Kitaláltuk, hogy mozi helyett a saját otthonukban – tableten, telefonon, számítógépen – láthatják a filmünket. Ezzel képletesen minden Lélek, vagyis néző, egy-egy csempével segít bennünket célunk elérésében. 25 ezer lélek segítségével ez sikerülhet! Amint elértük ezt a számot, reméljük, 2021. január 1-ig, látható lesz a film. Ezenkívül is vannak álmaink – kicsik és nagyok. Boldoggá tesz az is, ha isteni ebéddel lepem meg a férjemet, és a balatoni kilátásban gyönyörködhetünk, miközben én és Sankó az otthonunkban írjuk meg a következő könyvünket. Szeretnénk szülők lenni. Az is cél, hogy fizikailag tovább fejlődjek, erősödjek.

 

A vállalkozás, a film, az egészségi állapotom fejlesztése mind egész embert kíván. Nincs körülöttem óriási csapat, a filmes stábot 5 ember alkotja. Megtanultam filmet vágni, weboldalt szerkeszteni. Mindenért megdolgozunk – erre nagyon büszke vagyok. És jó lesz az unokáknak erről mesélni.

Lelkierőbefőtt

Egyelőre virtuálisan létezik, de a fizikális formája is készül. A lelkierőbefőttemből azoknak jut, akik egy zárt Facebook-csoport tagjai. Olyan gondolatokkal akarok hatni rájuk, amelyek nekem is lelkierőt adtak, és számukra is azzá válhatnak. Ez lehet egy jó meditáció, egy egészségesen, finoman elkészíthető étel, egy történet, egy jó könyv. Fizikális formában úgy képzelem el, mint egy lekvárosüveget, amiből nem lekvárt kanalazunk ki, hanem lelkierő-esszenciát, amivel sokkal jobbá, értékesebbé, szebbé tudjuk tenni az életünket.

Mosolyka Flow

Könyveim, előadásaim, blogom mellett azzal is foglalkozom, hogy mentes és valóban finom vegán ételeket, italokat juttassunk el az érdeklődőknek. Ugyanis Sankó szerint nagyon jól főzök. Imádok a konyhában alkotni, ezt összehoztuk az egészséges életmóddal, abban bízva, hogy ezúton is adhatunk valami pozitívumot az emberek életébe. Egy jól sikerült konyhai remekmű igazi élményt adhat, még ha nem is vesszük észre a jelentőségét. A másik érvem az egészséges, mentes, ugyanakkor finom ízek konyhája mellett személyes indíttatású. Ugyanis 6 évvel ezelőtt Sebestyén Szilvia táplálkozási szakértő javaslatára elhagytam a tejtermékeket, egyik napról a másikra, ami nagyon nehéznek tűnt. Télen-nyáron nagyon sokszor voltam beteg, kéthetekre ledöntött a tüdőgyulladás. Először szkeptikus voltam azzal, hogy a tejtermék nagyban hozzájárul a vissza-visszatérő tüdőgyulladáshoz. Leálltam a tejjel. Nem volt könnyű, de megérte, mert az utóbbi években elkerül a betegség. Ha volt is gondom, nagyon gyorsan meggyógyultam. Azóta könnyebben kapok levegőt is. Később az állati eredetű ételről is lemondtam. Azóta nincs „kajakóma”, sokkal energikusabb vagyok. De nem állítom, hogy ez mindenkinek való! Tudatosan, szakember segítségével érdemes változtatni. Vendéglátós magyar családból származom, nehéz volt elfogadtatni a környezetemmel az új szokást. Sem az ipari állattartással, sem a ténnyel, miszerint rengeteg gyógyszert tartalmaz a hús, nem szeretnék azonosulni.

Love Story

Kiegészítve azzal, hogy ez annál több: ez a valóság, és ami mögötte van. Hat éve egy rendezvényre igyekeztem, előttem magas lépcső tornyosult, kerekesszékkel nem tudtam feljutni még. Problémamegoldó emberként odagurultam Sankóhoz, akiről azt hittem, egy apuka; éppen kisgyereket segített fel a lépcsőn. Készségesen segített, ám pillanatok múlva a fejem megbicsaklott, és a két lába közül kandikáltam ki. Humoros helyzet volt, amit lazán oldott fel, megkérdezte, tetszik-e a kilátás? Beszélgetni kezdtünk, két hét múlva egy párt alkottunk. Másfél hónap múlva hozzámentem feleségül. Azóta sem bánom. A házastársunkat el kell fogadni olyannak, amilyen, és nem a magunk kénye-kedve szerint formálni. Megtanultuk egymást jól kezelni és kihozni a másikból a legtöbbet. Újra és újra hozzámennék.

 

Névjegy: Hozleiter Fanny Mosolyka 1988. november 17-én született Budapesten. Az első, még kerekesszékes magyar blogger, két sikeres könyv írója. Országszerte motivációs előadásokat tart. A Goldenblog-díjas író egészséges étel-ital webshop vállalkozást is visz férjével, Sankóval együtt. Nemrégen saját életüket filmesítették meg, amire csakis online kaphatóak jegyek. Siófokon élnek.



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége