Mitől különlegesek a kecsketejes kozmetikumok?

Mitől különlegesek a kecsketejes kozmetikumok?

A kecsketejes bőrápoló termékek simább, ragyogóbb és hidratáltabb arcbőrt biztosítanak. Ezt számos gyógyszerész és dermatológus is alátámasztja. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a kecsketej tartalmú készítményeinkben minden benne van, amit egy hidratálókrémtől elvárnánk. Sőt, annál még sokkal több is!

„A kecsketej egyik különleges tulajdonsága a tejsavtartalma. Ez azért fontos, mert a tejsavról (az AHA savak egy fajtája – a szerző.) kimutatták, hogy fokozza a ceramidok termelését, amelyek a bőrsejtek téglája közötti habarcsnak tekinthetők.” –Dr. Nana Duffy, az Amerikai Dermatológus Akadémia munkatársa

Ez azért jó mert a ceramidok megtartják a bőr nedvességét és védik az olyan külső hatásoktól, mint az allergének, a baktériumok vagy a légszennyezés. A ceramidok megfelelő aránya nélkül a bőr védőrétege sérülhet, ami kiszáradáshoz, viszketéshez és irritációhoz is vezethet.

Az AHA sav (alfa-hidroxisav) leginkább a gyengéd hidratáló és hámlasztó tulajdonságairól ismert. A legújabb gyógyszerészeti kutatások viszont kimutatták, hogy az alacsony koncentrációjú AHA-k – a már említett jótékony hatásaik mellett – hasznosak lehetnek a napfény által károsodott bőr kezelésében, regenerálódásában is, valamint halványítják a pigmentfoltokat.

A tejsav mellett persze még számos értékes hatóanyag található a kecsketejben.

„A kecsketej zsírsavakat tartalmaz, amelyek segítenek helyreállítani a bőr védőrétegét, valamint probiotikumokat, amelyek fenntartják a normál bőrflórát. Gazdag A-vitamin tartalmának köszönhetően pedig elősegíti a gyengéd hámlasztást.”

– Dr. Purvisha Patel, okleveles bőrgyógyász, elismert MOHS (bőrrák sebész) és kozmetikai sebész, valamint a Dermatológiai és Bőrrák Társulat (Advanced Dermatology and Skin Cancer Associates) alapítója és tulajdonosa Tennessee államban.

A kecsketej tartalmú kozmetikumok tehát nem csak kiváló hidratálók, hanem gyengéden hámlasztanak, visszaállítják és támogatják a bőr természetes védőrétegét és még a napfény okozta, apróbb bőrproblémák kezelésében is segítséget nyújthatnak.

ARCÁPOLÁSI RUTIN A SZÁRAZ BŐR ÁPOLÁSÁHOZ

A száraz bőr ápolása esetén is kulcsfontosságú, hogy okosan építse fel az arcápolási rutinját és azt rendszeresen be is tartsa. Az Adam Cosmetics termékekkel, innovatív hatóanyagokkal és értékes növényi kivonatokkal készült kozmetikumoknak köszönhetően látványos változást érhet el, ami örömmé teszi a mindennapos arc- és testápolást.

Ha azt szeretnénk, hogy a kozmetikumokban rejlő egyedülálló hatóanyagok a mélyebb rétegekbe jussanak és ott is kifejthessék áldásos hatásukat, érdemes rendszeresen eltávolítani az elhalt hámsejteket. A hámlasztás után válasszunk olyan hidratáló krémeket, amely a száraz bőrnek igazi ajándék:

  • A kecsketejes mélyhidratáló arckrém hialuronsavval ásványi anyagokban, proteinben és vitaminokban gazdag kecsketej tartalmának és a hialuronsavnak köszönhetően revitalizáló és ránckisimító hatású.
  • A gazdagon tápláló kecsketejes hidratáló arckrém selyemproteinnel a kecsketej és selyemprotein kombinációjának köszönhetően táplálja a bőrt. Védőréteget képezve akadályozza meg a bőr gyors kiszáradását. Hidratáló és nyugtató, kifejezetten hatékony irritált és érzékeny bőrre.


Fontos eleme az esti arcápolási rutinnak a Ceramid+Peptid anti-aging arckrém argánolajjal és hialuronsavval, ami egy olyan anti-aging arckrém, amely a ceramid és a peptid komplex, valamint az argán olaj, az oliva szkvalán és a hialuronsav együttes hatásával simítja ki a ráncokat és lassítja a bőr öregedési folyamatát.

A rutin zárásaként pedig használja a Vörösszőlő revitalizáló szemránckrémet sárgabarackmag olajjal és acmelával, hiszen ez egy 100%-ban természetes, revitalizáló szemránckrém, amely feltölti a szem környéki és egyéb mimikai ráncokat, halványítja a szem alatti sötét karikákat, valamint csökkenti a duzzanatot azáltal, hogy serkenti a vérkeringést. A vörösszőlő kivonat, a sárgabarackmag olaj és az acmella (más néven “növényi botox”) mellett elasztinban, alacsony molekulatömegű hialuronsavban, argánolajban és búzavirág vízben gazdag készítmény. Érzékeny bőrre is használható. Illatanyagot nem tartalmaz.

TUDTA?

Kecsketejes testápoló hialuronsavval és panthenollal száraz bőrre lett kifejlesztve. Jojoba olajjal, szőlőmagolajjal, kókuszolajjal, valamint Közép-afrikai sheavajjal és panthenol felhasználásával gondoskodik a tartósan puha és hidratált bőrről. Formulája könnyed, mégis nagyon gazdag, így gyorsan beszívódik, és maximális hatást ér el.

Mitől különlegesek a kecsketejes kozmetikumok?



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége