Miért együnk tojást?

Miért együnk tojást?

A tojás mellett számos érv szól, ezeket gyűjtöttük össze.

 

Jobb teljesítmény

Az egészséges reggelinek része a tojás is, amelyben 14 különféle tápanyag segíti a családot az egész napi teendőikre felkészülni. A megfelelő tápanyagbevitel segíti a gyerekeket a tanulásban: a koncentrációt és annak időtartamát, a matematikai és olvasási készséget, a magatartást, az eredményeket.

 

Íz

A tojás ízletes. Rengeteg különféle módja van a tojás elkészítésének, így biztos, hogy mindenki számára van olyan recept, ami megfelel az ízlésének.

 

Súlyszabályozás

A tojásban lévő fehérje segíthet a fogyásban, mivel a kalóriamennyiség bevitelét csökkenthetjük mellette. Azok, akik tojást reggeliznek, 163 kalóriával kevesebbet fogyasztanak, és a jóllakottságérzetük miatt napközben is 418 kalóriával fogyasztottak kevesebbet.

 

Az agy fejlődése

A tojássárgájában található kolin stimulálja az agy működését és fejlődését.

 

A látás megőrzése

A lutein és a zeaxanthin olyan antioxidánsok, amelyekről úgy vélik, segítenek a szem egészségének megőrzésében. Ezeknek hála az időskori látáskárosodás is kisebb mértékű.

 

Több energia

A tojásos étkezések segítenek szinten tartani az energiánkat és kordában tartani az éhségünket az egész nap folyamán. Egy nagy tojásban hatgrammnyi kiváló minőségű fehérje van. A komplett fehérje tartalmazza azt a kilenc alapvető aminosavat, amelyet a szervezetünk magától képtelen előállítani.

Kényelmes

A tojást könnyű beszerezni, és belőle bármikor készíthető gyorsan és egyszerűen laktató és ízletes étel.

Frissesség

Egy tojás nagyjából 37 nap alatt jut el a tyúkoktól az asztalig, akár piacon, akár boltban vásároljuk. A hűtőszekrényben 4-5 hétig is eláll, de a legjobb, ha a csomagoláson feltüntetett dátum előtt fogyasztjuk el, és addig is a dobozban, hűtőben tartjuk.

 

A tyúktojás mellett a még tartalmasabb fürjtojást is érdemes kipróbálni. Bár méretre nagyon kicsi, beltartalma miatt roppant értékes.

 

Forrás: www.webbeteg.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége