Miben segíthet a kineziológia?

Miben segíthet a kineziológia?

Többek számára ismeretlen tudomány a manapság divatosnak számító kineziológia. Ideje utánajárni, miben rejlik ereje a sokak által kedvelt módszernek!

 

Kísért a múlt

 

A kineziológus szakember nem kézrátétellel gyógyító mágus, bár az érintésnek is komoly szerepe van a munkájában. Olyan ember, aki szerint az ember múltjában is keresendő annak oka, hogy például miért nem jön a várva várt baba, miért keveredhet valaki újra és újra rosszul működő párkapcsolatba, miért alakul ki ismételten a méhen belüli ciszta, vagy éppen mi állhat a folyamatos bepisilés, székrekedés hátterében.

A fel nem dolgozott, meg nem értett múlt, a különböző érzelmi traumák vetületeként jelentkezhet a testi tünetek sokfélesége. Sokaknál olyan érzelmi blokkok alakulnak ki, amelyek miatt képtelen egészséges, kiegyensúlyozott életet élni. Ki gondolná, hogy e blokkok éppen a szülőkkel vagy a felmenőkkel is kapcsolatosak lehetnek? Sőt, úgynevezett sorsösszefonódás révén előfordulhat az is, hogy egy családtag egy elődje életét éli, és nem a sajátját. Hihetetlen, igaz?

 

Van, aki tapasztalatból beszél

 

Forrai Anna kineziológus szakember saját bőrén tapasztalta meg, milyen fiatalon fulladásos pánikbetegséggel élni, mindentől szorongani, rettegni. Pszichiáterhez, majd kineziológushoz fordult. Az utóbbi segített rajta: megváltozott az élete, visszatalált régi önmagához. Jógázni kezdett és tudatosan „dolgozott” saját énjén. Rájött, ha nem fordít elég időt gondolatai, érzelmei és cselekedetei megértésére, elveszíti a kapcsolatot önmagával, és újra elsodorhatják a negatív érzelmi hullámok. Kislánya születése után megélt depressziója erősítette meg abban, hogy nem lehet tudatosság nélkül kiegyensúlyozott életet élni. Azóta élete része az önismeret gyakorlása.

Ma már saját válságaiból kikerülve inspirálódik mások megsegítésére, miközben arra törekszik, hogy a hozzáfordulót egyenrangú félként kezelje.

 

Miért pont a kineziológia?

 

Ez az alternatív, holisztikus jellegű, képesség-, készség- és személyiségfejlesztő, egészségvédő és megőrző módszer helyreállítja a test energetikai egyensúlyát, beindítja a test öngyógyító mechanizmusát. A jelenbeli és a múltban megélt problémákból kialakult blokkokat oldja fel, amelyhez speciális kineziológiai korrekciókat is használ. A kineziológiának több ága is van, a szakemberek ezek alapján dolgoznak.

Anna egy-egy beszélgetés alkalmával egyszerre dolgozik a test, a szellem és a lélek összhangján és az agy összehangolt működésén. Az eredmény egy sokkal nyitottabb, boldogabb, elfogadóbb és egészségesebb, tudatosabb élet lesz.

 

 

Kinek jó ez?

 

Aki fél, szorong, betegségtől szenved, önértékelési problémái vannak, képtelen megszabadulni léleknyomorító szenvedélyeitől, emberi, kapcsolati gondokkal küzd, nem tudja kreativitását kibontakoztatni, céljait megvalósítani. Beilleszkedési zavarai vannak, tanulásában nehezített, krízishelyzetben van, kommunikációs gondokkal, munkahelyi bajokkal küzd, vagy éppen vitalitását szeretné növelni. Gyermekeken is segíthet például beszoktatási, leválási, viselkedési vagy iskolai problémák esetén.

Gyanús lehet, hogy ennyi gondban-bajban gyógyír lehet e tudomány, pedig a valóság az, hogy ennél még jóval több esetben is bevethető. De a puding próbája az evés...

 

 

Kísérő az úton

 

Nem az a cél, hogy a kliens helyett találjuk ki, hogyan éljen ezután, milyen utat válasszon magának. Ne függjön tőlem, hanem a kapott információkkal, a blokkoldással ereje tudatára ébredve, egy idő után önállóan vegye kézbe az életét. Az érzelmi oldások rendkívül hatékonyak, ha a kliens maga is megérti életének összefüggéseit. A módszer azonban enélkül is működik. A megértésre és az elfogadásra törekszem, következtében kibontakozhat a szeretet mindent átható, gyógyító ereje is. Cselekedeteink gyakori mozgatórugója ugyanis a szeretet koldulása. Gyakran feladjuk önmagunkat némi szeretetcseppért és elfogadásért cserébe – állítja Forrai Anna.

 

Felébreszti a szunnyadó energiát

 

Fontos, hogy maga a kineziológus is tisztában legyen azokkal az értékekkel, amelyek felé kliensét terelgeti. A szakember szerint alapfeltétel, hogy a kineziológus szeressen élni, bízzon a gondviselésben és abban, hogy minden, amit a világunkban megélünk, a mi érdekünket szolgálja. Nincs büntetés, nincs retorzió. A negatív érzelmek, tapasztalatok összehasonlítási alapot adnak, és egyfajta útjelzők, hogy ráleljünk célunkra, és elkezdjük annak megvalósítását. Meg kell értenünk, hogy negatív tulajdonságaink, tapasztalataink, érzelmeink minden egészséges személyiség részei, amelynek elfogadásával alakul ki mások iránt érzett empátiánk is. „Amint megértem és elfogadom emberi megnyilvánulásomat, úgy ébred fel bennem az isteni életerő” – ez lehet a jó szakember hitvallása.

 

Végül feloldódik a blokk

 

Változó, kinek hány oldásra van szüksége: valaki már eggyel is boldogul, van, amikor 3-4 alkalomra is szükség van. Az oldások között átlagban egy hónap telik el. Minden oldás egyfajta lámpagyújtás, amelynek során fény derül a tudatalattiban tárolt fogadalmakra, eskükre, igazságokra, amelyek akadályozták a kliens életének kiteljesedését.

Az oldódás természetes velejárója lehet a verejtékezés, pisilési inger, ásítás, a könnyek, vagy akár a kacagás is. Egy ilyen alkalommal minden megengedett.

 

 

Forrai Anna hangsúlyozza: az orvosi diagnózis fontossága egyes esetekben (például testi tüneteknél, vagy pszichológiai zavarnál) létfontosságú. A diagnózis ismeretében a kineziológia tökéletesen kiegészítheti és felgyorsíthatja a gyógyulást.

 

Önmagunk megismerése, megértése és elfogadása vezet el oda, hogy elengedve a megfeleléseket kibontakozzon valódi énünk a világban. Ennek megnyilatkozása pedig nemcsak bennünket gyógyít, hanem környezetünkre is áldásos hatással van. Ha tenni akarunk a világért és szeretteinkért, kezdjük önmagunk megismerésével és kibontakoztatásával!Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége