Mexikói csirkés tortillatekercs

Mexikói csirkés tortillatekercs

A fiatalok rajonganak ezért a pikáns, zöldséges-húsos tekercsért. Érdemes megkóstolni!

Hozzávalók:

  • Mexikói csirkés tortillatekercs

    40 dkg csirkemell
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. vörösborecet
  • 1 ek. mustármag
  • 1 db avokádó
  • 1 db lime
  • 2 db újhagyma
  • 1 db piros paprika
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db zöld paprika
  • 2 tk. csiliszósz
  • 1 db paradicsom
  • 2 ek. koriander
  • 1 db vöröshagyma
  • 8 db tortilla

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a felcsíkozott csirkét 1 evőkanál olajjal, a mézzel, az ecettel és a mustármaggal. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba, hozzáadjuk a citrom- vagy a lime-levet, és összetörjük. Az újhagymát felkarikázzuk, a paprikákat felcsíkozzuk, mindkettőt összekeverjük a csiliszósszal, a paradicsommal és a korianderrel. Egy tálra kanalazzuk. A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk az apróra vágott hagymát, a maradék felcsíkozott paprikát, és 4-5 percig pároljuk. Kiöntjük a serpenyőből egy nagy tálba, és a sütőben melegen tartjuk. A serpenyőt újra felforrósítjuk, és a bepácolt csirkét 5–8 perc alatt megsütjük. Beletesszük a hagymát és a paprikát. A tortillát a sütőben vagy a mikróban felmelegítjük, megtöltjük, feltekerjük és tejföllel meglocsoljuk.

Forrás: www.mindmegette.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége