A fiatalok rajonganak ezért a pikáns, zöldséges-húsos tekercsért. Érdemes megkóstolni!
Hozzávalók:
-
40 dkg csirkemell - 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. méz
- 1 ek. vörösborecet
- 1 ek. mustármag
- 1 db avokádó
- 1 db lime
- 2 db újhagyma
- 1 db piros paprika
- 1 db sárga paprika
- 1 db zöld paprika
- 2 tk. csiliszósz
- 1 db paradicsom
- 2 ek. koriander
- 1 db vöröshagyma
- 8 db tortilla
Elkészítés:
Egy nagy tálban összekeverjük a felcsíkozott csirkét 1 evőkanál olajjal, a mézzel, az ecettel és a mustármaggal. Hagyjuk a pácban, amíg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez kikaparjuk az avokádó húsát egy tálba, hozzáadjuk a citrom- vagy a lime-levet, és összetörjük. Az újhagymát felkarikázzuk, a paprikákat felcsíkozzuk, mindkettőt összekeverjük a csiliszósszal, a paradicsommal és a korianderrel. Egy tálra kanalazzuk. A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beledobjuk az apróra vágott hagymát, a maradék felcsíkozott paprikát, és 4-5 percig pároljuk. Kiöntjük a serpenyőből egy nagy tálba, és a sütőben melegen tartjuk. A serpenyőt újra felforrósítjuk, és a bepácolt csirkét 5–8 perc alatt megsütjük. Beletesszük a hagymát és a paprikát. A tortillát a sütőben vagy a mikróban felmelegítjük, megtöltjük, feltekerjük és tejföllel meglocsoljuk.
Forrás: www.mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása