Kókuszkocka újragondolva

Kókuszkocka újragondolva

Étkezési keményítővel és édesítővel készült vizes piskóta.

Kókuszkocka újragondolva

Hozzávalók:

  • 10 db tojás (külön a fehérje és a sárgája)
  • 7 evőkanál liszt (rozsliszt, zabpehely)
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 tábla étcsoki olvasztva
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 5 evőkanál édesítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját az édesítővel, a vízzel, a keményítővel és a kimért liszttel elkeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük.


A tepsibe sütőpapírt teszünk, erre öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben először magas hőfokon kb. 5 percig sütjük, addig az ajtót nem nyitjuk ki. Utána kisebb hőfokra kapcsoljuk a sütőt. Akkor van kész, amikor a tészta elválik a tepsi szélétől. A sütőből kivéve konyharuhával lefedjük, hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk az aljáról, a piskótát felszeleteljük.


A k
rém készítése: gőz fölött a csokidarabokat folyásig keverjük. Egy másik tálban az édesítőt, kakaóport kevés forró vízzel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a folyós csokit, beleforgatjuk a piskótakockákat, kókuszreszelékben megforgatjuk.

A recept gluténmentes liszttel is elkészíthető. 


Forrás: www.cookpad.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége