Étkezési keményítővel és édesítővel készült vizes piskóta.
Hozzávalók:
- 10 db tojás (külön a fehérje és a sárgája)
- 7 evőkanál liszt (rozsliszt, zabpehely)
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál hideg víz
- 1 tábla étcsoki olvasztva
- 2 evőkanál kakaópor
- 5 evőkanál édesítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját az édesítővel, a vízzel, a keményítővel és a kimért liszttel elkeverjük. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is belekeverjük.
A tepsibe sütőpapírt teszünk, erre öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben először magas hőfokon kb. 5 percig sütjük, addig az ajtót nem nyitjuk ki. Utána kisebb hőfokra kapcsoljuk a sütőt. Akkor van kész, amikor a tészta elválik a tepsi szélétől. A sütőből kivéve konyharuhával lefedjük, hagyjuk kihűlni. A sütőpapírt óvatosan lehúzzuk az aljáról, a piskótát felszeleteljük.
A krém készítése: gőz fölött a csokidarabokat folyásig keverjük. Egy másik tálban az édesítőt, kakaóport kevés forró vízzel sűrűre főzzük, hozzáadjuk a folyós csokit, beleforgatjuk a piskótakockákat, kókuszreszelékben megforgatjuk.
A recept gluténmentes liszttel is elkészíthető.
Forrás: www.cookpad.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása