Kevert süti cseresznyebefőttből

Kevert süti cseresznyebefőttből

Márciusban jól jön a tavalyi befőtt, hiszen hol vannak még az idei gyümölcsök! Ezért jó, ha van cseresznye a kamrában! Ezt a villámsütit remekül feldobja a meggy- és a barackbefőtt is.

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 150 g cukor
  • 180 g vaj
  • 4 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 400 g cseresznye (befőtt, fagyasztott, friss)
  • 1 maréknyi aprított dió, mandula (kihagyható)

Elkészítés:

Az olvasztott, kihűtött vajhoz keverjük a cukrot és a tojásokat. A lisztet beleszitáljuk, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Egy lekapcsolható oldalú, 22 cm átmérőjű sütőformát kikenünk vajjal, megszórjuk liszttel, és beleöntjük a tésztát. A lecsöpögtetett cseresznyét a tetejére szórjuk. Tetszés szerint szórhatunk rá egy maréknyi aprított diót, mandulát vagy mogyorót. 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. A tortaformát lekapcsoljuk, a kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.

Forrás: www. bidista.com



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége