Indul a bikiniszezON

Indul a bikiniszezON

bikiniszezon


Míg egyesek alig várják a lenge öltözettel, a legújabb fürdőruhadivattal tűzdelt nyári napfürdős hónapokat, többeket már most rémülettel tölt el, hogy a strandon, a vízparton ország-világ előtt levetkőzzék gátlásaikat, és megmutassák ideálisnak nem vélt idomaikat. A testvonalak korrigálására van még idő, mutatunk hozzá pár tippet.



1. Hagyja el a fehér lisztet!

Komoly eredmények érhetőek el, ha a kenyér, a péktermékek, a finomlisztből gyúrt tészta elmarad az étrendből.


2. Ne vásároljon csokoládét!

Ami nincs otthon, azt nem esszük meg az esti tévézés közben. Az ebéd utáni csokoládémajszolgatást is kerüljük, helyette inkább müzliszeletet ropogtasson.


3. Több zöldség, több gyümölcs

Unásig ismételt jótanács ezekből minél többet fogyasztani. Bármilyen, bármennyi zöldség bátran fogyasztható. A gyümölcsnél óvatosan a magas szénhidráttartalom miatt! Alma, bogyósok jöhetnek ilyenkor legkönnyebben szóba. Lehetőleg minél több zöldség, gyümölcs nyersen kerüljön az asztalra.


4. Káposztát káposztával

Viszonylag olcsó zöldségnek számít ez a rostdús leveles zöldség, ami nemcsak nyersen, hanem levesként, tésztával elkeverve vagy hússal tálalva is ízletes. A bélcsatornát kiválóan kiüríti.


5. Elő az olajos magvakkal!

Magas rosttartalmuk, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag tulajdonságuk miatt egyen minél több diót, chiamagot, mogyoróféléket. Kiválóan telítenek, elveszik az éhséget.


6. Jöhet a kefir

A kefir, a joghurt jótékony hatással bír a bélflórára. Némi tönkölykorpával, útifűmaghéjjal, darált dióval elkeverve igazán jó béltisztító.


7. Leves vacsorára

A leves tápláló, segíti a folyadékpótlást. Se szeri, se száma a finom zöldségleveseknek, a tartalmas raguknak, krémleveseknek. Vacsorára utóbbi kiváló, nem is kell mellé más.


8. Víz nélkül nem megy

A napi 2,5-3 liter víz diéta idején alapvető fontosságú. A csapvíz éppúgy tökéletes választás, mint a szénsavmentes ásványvíz.


9. Sport, sport, sport

Jó hír, hogy az is mozgásnak számít, ha autó helyett gyalog vagy kerékpárral jár a munkahelyére, ha a villamos helyett a saját lábait használja, vagy ha a kertet rendezgeti: kapál, gereblyézik, stb. De a klasszikus edzést se feledje: a futás, a jóga, vagy az esti séta is nagyon-nagyon látványos eredményt hozhat.


10. Figyelje az órát!
Két étkezés között teljen el 3,5-4 óra. A köztes nasizás nem javasolt, ezzel gyakran felesleges kalória kerül a szervezetbe, főleg, ha kekszet, nápolyit ropogtat. Persze egy-egy alma, répa tízóraira jól jön.


11. Ne unatkozzon!
Hajlamosak vagyunk arra, hogy unalomból, vagy feszültséglevezetés gyanánt pillanatok alatt elpusztítunk egy-egy tábla csokit, bedobunk egy poharas joghurtot vacsora előtt. Sokan a számítógép előtt ülve is eszegetnek, szintén csakis azért, hogy oldják a stresszt. Helyette inkább válassza a cukormentes rágógumit!




Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége