Ez a diétás magyaros főétel zabkorpa alapú házi tésztával és paradicsomos pulykaraguval remek választás azoknak, akik egészségesebben szeretnének étkezni. Laktató, mégis könnyed fogás, amely a hagyományos ízeket új megvilágításba helyezi. Friss bazsalikommal tálalva különleges gasztronómiai élményt nyújt.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 10 dkg őrölt zabkorpa (kávédarálóban liszt állagúra darálva)
- 2 tojásfehérje
- pár csepp víz
- pici só
A mártáshoz:
- 25 dkg sovány pulykahús darálva
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 dl paradicsomlé
- 1 kávéskanál őrölt paprika
- só
- bors
- pizza fűszerkeverék
- ételízesítő
- friss bazsalikom
- pár csepp édesítőszer ízlés szerint
Elkészítés:
Először a mártást készítjük el: kevés vizet forralunk, beletesszük a húst, kicsit megfőzzük. Közben apróra vágjuk a hagymát, szétnyomjuk a fokhagymát, és amikor már kezd kicsit lesülni a hús, akkor ezeket és a fűszereket is hozzáadjuk. Pirítjuk pár percig, majd rászórjuk a paprikát, felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, fűszerezzük ízlés szerint, és 15–20 perc alatt besűrítjük mártás sűrűségűre. Ezalatt az őrölt korpát összegyúrjuk a tojásfehérjékkel és a sóval, és annyi vizet adunk hozzá, amennyivel össze tudjuk állítani a tésztát. Vékonyra kinyújtjuk, metéltet vágunk belőle. Közben sós vizet forralunk, a metéltet kifőzzük 2-3 perc alatt, majd leszűrjük. Összekeverjük a mártással, és friss bazsalikommal megszórva tálalhatjuk!
Forrás: mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása