Házi tészta paradicsomos-húsos raguval

Házi tészta paradicsomos-húsos raguval

Ez a diétás magyaros főétel zabkorpa alapú házi tésztával és paradicsomos pulykaraguval remek választás azoknak, akik egészségesebben szeretnének étkezni. Laktató, mégis könnyed fogás, amely a hagyományos ízeket új megvilágításba helyezi. Friss bazsalikommal tálalva különleges gasztronómiai élményt nyújt.

Hozzávalók:

Házi tészta paradicsomos-húsos raguvalA tésztához:

  • 10 dkg őrölt zabkorpa (kávédarálóban liszt állagúra darálva)
  • 2 tojásfehérje
  • pár csepp víz
  • pici só

A mártáshoz:

  • 25 dkg sovány pulykahús darálva
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • 1 kávéskanál őrölt paprika
  • bors
  • pizza fűszerkeverék
  • ételízesítő
  • friss bazsalikom
  • pár csepp édesítőszer ízlés szerint

Elkészítés:

Először a mártást készítjük el: kevés vizet forralunk, beletesszük a húst, kicsit megfőzzük. Közben apróra vágjuk a hagymát, szétnyomjuk a fokhagymát, és amikor már kezd kicsit lesülni a hús, akkor ezeket és a fűszereket is hozzáadjuk. Pirítjuk pár percig, majd rászórjuk a paprikát, felöntjük a paradicsomlével, felforraljuk, fűszerezzük ízlés szerint, és 15–20 perc alatt besűrítjük mártás sűrűségűre. Ezalatt az őrölt korpát összegyúrjuk a tojásfehérjékkel és a sóval, és annyi vizet adunk hozzá, amennyivel össze tudjuk állítani a tésztát. Vékonyra kinyújtjuk, metéltet vágunk belőle. Közben sós vizet forralunk, a metéltet kifőzzük 2-3 perc alatt, majd leszűrjük. Összekeverjük a mártással, és friss bazsalikommal megszórva tálalhatjuk!

 

Forrás: mindmegette.hu



Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége