Hajvitamin körkép. Mit érdemes választanunk?

Hajvitamin körkép. Mit érdemes választanunk?

Egészséges hajkoronát ígérő sampont, balzsamot, különböző hajformázó termékeket, illetve hajvitaminokat rengeteget találunk a piacon, de az egyénileg eltérő tápanyagszükségletek miatt, a számunkra legmegfelelőbbet igen nehéz megtalálni.


Hajunk egészséges állapotát nem csak kívülről kell fenntartanunk, a megfelelő vitamin- és tápanyagellátás ugyanolyan fontos az egészséges, dús hajhoz, valamint a belső ápolásnak kiemelkedő szerepe lehet a lassan növő, töredezett hajszerkezet helyreállításában is.


A hajvitamin piac egyre nagyobb, így folyamatosan bővülő kínálatból lehet válogatni tabletták, kapszulák, gumicukrok közül. De vajon melyik lehet számunkra a legideálisabb? Részletesen szemügyre vettük a Magyarországon jelenleg elérhető hajvitaminokat!

1. Tabletták

Amikor a rendszeresen szedett hajvitaminunknak tablettát választunk, fontos tisztában lennünk néhány olyan tényezővel, amely hosszú távon akár káros hatással is lehet a szervezetünkre. A tabletták előállítása során olyan, a szervezetünk számára felesleges adalékanyagok kerülhetnek a készítményekbe, mint pl.: tömegnövelő szerek, fényező anyagok, csomósodásgátló anyagok, továbbá filmbevonat esetében színezékek is. Emellett az általunk vizsgált tablettás termékek hatóanyagtartalmának mértéke olyan csekély volt, hogy rendszerint valószínűsíthető a készítményektől várt eredmények elmaradása. Gyakori a tabletták esetében, hogy nagy méretük miatt nehézséget okoz lenyelni őket, felszívódásuk is lassabb, kevésbé hatékony. Áruk kb. 1500 Ft-tól 8000 Ft-ig terjed.


A hajvitaminokat felesleges vegyi anyagok nélkül, kizárólag természetes összetevőkkel is megkaphatjuk, ezért a tabletták kevésbé népszerűek a piacon, mellettük szól azonban az alacsonyabb árszintjük.

2. Gumicukrok

Néhány évvel ezelőtt jelent meg a legújabb trend, a hajvitaminokat gumicukor formában hozták piacra. Rengetegen kapva-kaptak a lehetőségen, hogy kipróbálják, és máig sokan ezt az egyszerű megoldást választják amikor hajápolásra kerül a sor, így végre vége a nehezen lenyelhető ízetlen vitaminpótlásnak.


A megkérdezett szakemberek véleménye szerint azonban ez a fajta megoldás lehet az egyik legkárosabb opció a szervezetre nézve. Sokan nincsenek tisztában a gumicukor hajvitaminok összetevőivel, és a könnyű megoldás jó alternatívának tűnhet elsőre, így gyakran azok is ezt a vitaminpótlási módot választják, akik egyébként egészséges táplálkozással, testmozgással figyelnek az egészségükre. A gumicukor hajvitaminok ugyanis (márkától függően) 60-80% cukrot tartalmaznak. Folyamatosan halljuk, hogy a magas cukortartalmuk miatt károsnak mondott üdítőitalok, és energiaitalok mennyire kerülendők. Érdemes összehasonlítani, hogy ezen termékeknek csupán 10%-a cukor, ellenben a gumicukor hajvitaminoknál alkalmazott 60-80%-kal.


Továbbá az íz, szín, és az állag beállítása miatt a szervezetünk számára felesleges adalékanyagok, színezékek és ízfokozók kerülnek ezekbe a termékekbe, amelyeket szinten nem tekinthetünk az egészségünket szolgálóknak. Sok gumicukor vitaminból egyetlen adag is több gramm cukrot tartalmazhat, mint számos édesség, így rengeteg extra cukor juthat be a szervezetünkbe. Ráadásul a fent említett felesleges anyagoktól a szervezetünk minél hamarabb próbál megszabadulni, így számos esetben kellemetlen mellékhatásként bőrproblémák jelentkezhetnek, melyek a káros anyagok távozására utalhatnak.


A gumicukor hajvitaminok jó választásnak tűnhetnek, ám érdemes figyelembe venni a fent említett negatív tulajdonságokat és előtérbe helyezni teljes testünk egészségét. Hátrányuk továbbá, hogy legtöbb esetben az áruk is a legfelső határt súrolja.

3. Kapszulák

Talán a legjobb módja lehet a haj belső táplálásának, és védelmének, ha kapszula formában jutunk hozzá az egészséges, dús, fényes hajhoz szükséges elengedhetetlen vitaminokhoz. A kapszulák alkalmazásával nagyobb mennyiségű fontos hatóanyag vihető be a szervezetünkbe. Amire érdemes ügyelni, hogy olyan kapszulát válasszunk ami nem tartalmaz laktózt, glutént, illetve felesleges adalékanyagokat, hiszen ezek nélkül is előállítható kiváló minőségű prémium hajvitamin. Kapszulák terén is óriási a választék, ezért itt a hatóanyagok összetételét és mennyiségét fontos megvizsgálni.


A haj növekedéséért leginkább felelős összetevő a biotin. Ezt a legtöbb hajvitamin tartalmazza, viszont mivel egy nagyon drága hatóanyagról van szó, ezért érthető módon ennek mennyiségével spórolnak leginkább a gyártók, és csak kevés kerül belőle a termékekbe. Számos hajvitamin csak minimális biotint tartalmaz, és a hatékony beépülést elősegítő további vitaminokra sem mindig ügyelnek kellően. A kapszulás hajvitaminok ára széles skálán mozog, azonban erős összefüggés figyelhető meg a termékek minősége, hatóanyagtartalma és árazása között, ezért érdemes a prémium termékek közül választanunk.


A fent említettek alapján fontos, hogy olyan hajvitamint válasszunk kúraszerű alkalmazásra, amely felesleges adalékanyagoktól mentesen tartalmazza a megfelelő mennyiségű és minőségű hatóanyagokat hajunk számára.

De vajon létezik ilyen? Szerencsére a válasz: igen!

Hairboom vitaminok

Miben más a HAIRBOOM prémium hajvitamin?

A HAIRBOOM prémium hajvitamin egy olyan egyedülálló készítmény, amely kizárólag a legmagasabb minőségű, emelt dózisú hatóanyagokat alkalmazva segíti hozzá a hajat ahhoz, hogy megkapja az egészséges növekedéshez szükséges elengedhetetlen vitaminokat.


A HAIRBOOM fejlesztői csapata már tapasztalt az innovatív étrend-kiegészítők megalkotása terén, így a hajvitamin már a harmadik termék, amelyet saját ötletet követően, saját forrásból, hosszas gyógyszerészi fejlesztést követően vezettek piacra. A fejlesztő gyógyszerészek egy teljes piaci körkép szemügyre vétele után, a legnagyobb szakmai gondossággal alkották meg a hajvitamint, így biztosított a piacon elérhető vitaminokhoz viszonyított kiemelkedő pozíciója és hatása.


Megalkotásának fő célja volt, hogy egy olyan hajvitamin jöjjön létre, amellyel valóban eredményes változást lehet elérni, valamint, hogy ki legyenek küszöbölve a piacon elérhető hasonló termékek hiányosságai, negatív tulajdonságai. Ez többek közt a laktóz-, cukor- és gluténtartalmat, illetve a sokszor feleslegesen hozzáadott mesterséges adalékanyagok alkalmazását jelentik.

Mit tartalmaznak a kapszulák?

Az összetétel egyedi fejlesztés, amelynek alapja egy jól bevált, hatékony, emelt dózisú vitaminkombináció, a lehető legmagasabb biotin tartalommal. Kizárólag a legmagasabb minőségű hatóanyagokat tartalmazza a HAIRBOOM, ezzel felvéve a harcot a hajhullás és a problémás hajszerkezet ellen. Összetevői úgy lettek kombinálva, hogy egymás beépülését elősegítve, a legjobb hatást tudják kifejteni a szervezetre. Mindezt úgy, hogy kiemelt figyelem lett fordítva a kapszula beszedése utáni hányinger kiküszöbölésére is.


Bár a kapszula bevétele étkezés után javasolt, a számos tesztelésen átesett HAIRBOOM ellenben más étrend-kiegészítő készítményekkel, mégsem okoz hányingert, vagy más eddig ismert panaszokat éhgyomorra bevéve sem a felhasználói visszajelzések alapján. 2 kapszula beszedése az ajánlott napi mennyiség. Ez a hatóanyagok megfelelő beépülését hivatott szolgálni, ugyanis az egyszerre bevitt nagy mennyiségű vitamint nem biztos, hogy képes a szervezet hasznosítani, ezért lebonthatja. Továbbá, a kisebb méretű kapszulák bevétele jóval egyszerűbb és könnyebb.

Szakmai háttérrel a kirobbanó hajnövekedésért

A HAIRBOOM hosszas fejlesztés eredménye. A csapat az értékesítés során is gyógyszerészekkel karöltve, biztos szaktudással, készséggel áll a vásárlók rendelkezésére. Számos hajvitamin mögött marketingesek állnak, akik meggyőző szövegekkel és vásárolt véleményekkel/képekkel próbálják a középszerű termékeiket értékesíteni. A HAIRBOOM mögött valódi gyógyszerészek állnak, akik kellő szakmai megalapozottsággal válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Kiemelten fontos a vásárlók véleménye számukra, ezért minden esetben visszajelzést várnak a kúrát követően, hogy hiteles tájékoztatást tudjanak nyújtani a termékeik iránt érdeklődőknek. Más hajvitaminok döntő többségénél a vélemények és azok tartalmának hitelessége is megkérdőjelezhető.


Ez a hajvitamin 100%-ban magyar termék, ellenben más vitaminokkal, amelyek sok esetben külföldről behozott és itthon notifikáltatott termékek, tehát a cégek egyszerű kereskedelmi tevékenységet végeznek a minél magasabb profit reményében.


A HAIRBOOM törekszik a valódi vásárlói tapasztalatok, vélemények megismerésére, és ezt folyamatosan szem előtt tartva mérlegeli a további fejlesztési lehetőségeket. Éppen ezért, nemrégiben “titkos tesztet” is folyatott, amelynek egyetlen kikötése volt: csak valós és őszinte tapasztalatok, eredmények lehetnek feltüntetve. A HAIRBOOM teszten átesett Dombai Laura három hónapig kúraszerűen használta a hajvitamint, benyomásairól, egyéni értékeléséről hosszabb feljegyzést is készített.

Híd közted és a rákos gyermekek között

Végül, a HAIRBOOM-nál kiemelten fontos szerepet kap a társadalmi felelősségvállalás, jótékonysági kampányokon keresztül. A márka tulajdonosa gyógyszerészként kiemelten fontosnak tartja, hogy a kemo- és/vagy sugárkezelések következtében a hajkoronájukat elveszítő gyermekek számára is megadassék a szép haj érzése, ezért a termékei értékesítéséből „A gyönyörű haj mindenkinek jár” kampányával támogatni kívánja a rákos gyermekeket, ezáltal számukra a valódi hajból készülő parókák elkészíttetését. A HAIRBOOM a Gyermekrák Alapítvány folyamatos támogatója, így minden doboz eladott hajvitaminnal az alapítvány munkáját támogatja.Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége