Éljen füstmentesen!

Éljen füstmentesen!

Szerte a világon május 31-én tartják a dohányzás elleni világnapot, amellyel a dohányzás káros hatásaira igyekeznek felhívni a figyelmet. A nikotinfüggőség nehéz téma, hiszen hiába kerül sok pénzbe, kevesen képesek egyik pillanatról a másikra letenni a cigarettát. Talán nem mondunk újdonságot azzal, hogy a dohányzás megbetegít, rontja az életminőséget, és a közérzetünkre sincs jó hatással.

 

A füstölgés felhagyásával kisebb eséllyel érintenek a légzőszervi problémák, javul a szaglási és az ízlelési képességünk, megjelenésünk fiatalosabbá válik, jobb lesz a sportteljesítményünk, és a krákogó köhécselés is megszűnik. Ráadásul nem lengi be az egész környezetünket a cigarettaszag. Hosszú távon a daganatos elváltozások kialakulásának statisztikailag ugyanolyan esélye van, mint a nemdohányzóknál. Tizenöt cigimentes év elteltével a szívinfarktus veszélye azonos a nemdohányzókéval.

 

A leszokás általában valamilyen személyes élmény, élethelyzet hatására történik meg, így például terhesség, dohányzással összefüggésbe hozható haláleset vagy megbetegedés következtében. Ön ne várja meg ezt a pillanatot, kérje szakember segítségét, és dobja el a cigarettát még ma!



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége