Egy nap a szerelem jegyében

Egy nap a szerelem jegyében

 


 

Valentin-nap: tömény romantika minden mennyiségben. Kell ez nekünk? Bizony, kell! Méghozzá évente többször is!

 

Az angolszász országoktól ragadt át ránk a Valentin-nap, amelyen a szerelmesek megajándékozzák egymást. A kereskedők tudatosan készülnek február 14-re: a virág- és ajándékboltok széles kínálattal bombázzák a szerelmespárokat.

 

Van, aki pénzt, energiát nem sajnálva tudatosan készül a nagy napra, és minden vágya, hogy örömet szerezzen és boldog Valentin-napot kívánhasson. Más csak a partner elvárása szerint cselekszik, és kötelességből költekezik és köszönti fel társát. A harmadik csoportba azok tartoznak, akik egyszerűen ódzkodnak az általuk rózsaszín-piros-szirupos-szívecskés műünnepnek tartott naptól. Mindenki saját szája íze szerint dönti el, fontos-e számára február 14.

 

Egy fontos üzenetet mindenesetre hordoz magában: ne csak ezen az egy napon, hanem az év többi napján is szeressük szerelmünket, kedvesünket, férjünket, feleségünket! Egy kedves gesztus, egy kis figyelmesség, egy doboz bonbon, egy nem várt dicséret vagy csak egy kedves szó, érintés legalább annyira fontos lehet a kapcsolatban, mint ez az egy nap tömény romantika.

 

Ne felejtsük el, hogy az élet legjobb dolgai ingyen vannak! Nem a pénztárcánk méretétől, hanem tőlünk függ, akarunk-e szép pillanatokat szerezni társunknak. Ön például mikor sétált utoljára egy jót a párjával? Csak idő és szándék kell hozzá, pénz nem.

 

Február 14. – Szent Bálint vértanú napja

 

Szent Bálint (vagy Valentin) a szerelmesek, a lelki betegek és az epilepsziával élők védőszentje. Terni püspöke volt, aki 269-ben, II. Claudius császár uralkodásának idején keresztény hite miatt vértanúhalált halt. Előtte börtönben sínylődött, ahol összebarátkozott a börtönőr vak lányával, akinek csodás módon visszaadta látását. Kivégzése napján, február 14-én búcsúlevelet hagyott a lánynak, amelyet így írt alá: „A te Valentinod”. Ez a Valentin-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. Ez a nap fokozatosan a szerelmes üzenetek napjává vált, és Szent Valentin lett a szerelmesek védőszentje. Hazánkban a szerelmesek a kilencvenes évektől kezdték egymást Valentin-nap alkalmából megajándékozni.

 

Bálint-napi hiedelmek Magyarországon

 

● Bálint-nap reggelén a szerelmes csók szerencsét hoz

 

● Ha a lányok a Bálint-nap előtti éjfélkor a temetőbe mennek, megláthatják leendő férjüket

 

● A párna alá helyezett babérlevél a lányok álmában megmutatja, hogy ki lesz a párjuk

 

● Egy félbevágott alma magjait megszámolva megjósolható, hogy hány gyermeke lesz a fiatalasszonynak

 

● Ha egy hajadon lány ezen a napon verebet lát, szegény emberhez fog hozzámenni, de boldog lesz. Ha azonban egy tengelice repül át felette, akkor gazdag férfi felesége lesz.

 

Ajándékötletek Valentin-napra

 

– virágcsokor

– romantikus vacsora

– masszázsutalvány

– parfüm

– ékszer

– éjszakai fürdőzés

– mozi

– hétvégi kirándulás

– szabadulószoba pároknak

– séta, bicajozás a természetben

– és végül, de nem utolsó sorban a Pingvin Patika exkluzív Szépségcsomagja

 Pingvin kiadványok

Rendszeresen frissülő akciós kiadványok, a legjobb árakkal. Kattintson és már böngészhet is.

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége

©2019 © 2017 Minden jog fenntartva! Pingvin Napfény Zrt.