A téli szép bőr és haj titka

A téli szép bőr és haj titka

A téli hónapokban a bőr- és hajápolás fokozott figyelmet kíván. Erre hívja fel a figyelmet a TV2, a FEM3 és a SuperTV2 műsorán látható Több mint TestŐr című televíziós életmódmagazin is, melyben a Pingvin Patika gyógyszerészei rendszeresen adnak egészségmegőrzést segítő tanácsokat a nézőknek.

A téli szép bőr és haj titka

A hajhagymák és a bőr belső táplálása speciális szépségvitaminokkal lehetséges. Ezek összetevője merőben eltér más multivitaminok összetevőitől- magyarázza Mojzesné Dr. Terray Orsolya, a bajai Pingvin Patika gyógyszertárvezetője. A C-, A- és E-vitamin-, valamint B- vitaminkomplex, a hialuronsav tartalmú készítmények, a haj- és bőrápoló krémek kifejezetten ezekre ajánlottak.

A kémek közül télen a magasabb zsírtartalmúakat érdemes választani, mert a hideg, száraz idő és a szél a nap végére könnyen kipirosítja, kiszárítja az arcot, kézfejet.

Az érzékeny bőrűek számára tartósítószermentes, illatanyagmentes készítményeket javasolnak pácienseiknek a Pingvin Patika gyógyszerészei, akik saját készítésű krémeket is tudnak ajánlani. A patikai kézkrém csodákra képes: a patikusok a szükséges hatóanyagok megfelelő adagolásával készítik el a kézápolókat, melyek egy része akár vény nélkül is kapható.

Hideg időben gyakori jelenség a cserepes ajkak okozta kellemetlen érzés, ez megelőzhető a rendszeres ajakápolással, így elkerülhető a kiszáradt száj érzése. Ajakápoló balzsam mellett jótékony hatású a B-vitaminkomplex fogyasztása is.


Belsőleg a B5- vitamin tartalmú készítmények mellett a cink- és a sörélesztő tartalmú tabletta a bőr- és hajregenerációt is segíti, akárcsak a haj, bőr és köröm egészségét támogató biotin-, cisztintartalmú termékek.

A téli szép bőr és haj titkaA kézápolás, csak úgy, mint az arcbőré, hangsúlyosan fontos télen. Esténként a zsírosabb krémeket érdemes felkenni. Az érzékeny bőrűek akár cérnakesztyűt is húzhatnak a krémezett kézre, így intenzívebb hatást érhetünk el. 

A hideg idő ugyanúgy öregíti a bőrt, mint nyáron az erős napfény. Azzal, hogy a hideg levegő kiszárítja a bőrt, támadhatóvá válik, könnyebben alakulnak ki fertőzések. Emellett, ha nem eléggé hidratált a bőr, a sejtműködés is korlátozott.

Mojzesné Dr. Terray Orsolya a téli hajápolás fontosságát is kiemelte: a ricinusolaj segít sokat, mert erősíti és védi a hajszerkezetet a hideg okozta ártalmaktól, de az aranyköles, búzacsíra kivonatokat tartalmazó belsőleg alkalmazandó termékek is jól beválnak.

Bár interneten keresztül, például a Pingvin Patika webáruházából is lehet téli haj- és bőrápoló termékeket vásárolni, és a gyógyszerész tud megfelelő tájékoztatást adni a forgalomban lévő termékekről, speciális bőrproblémák esetén mégis érdemes személyesen segítséget kérni a patikában, ahol szakértő ajánl megfelelő terméket a problémára.

A Több mint Testőr teljes adását a képre kattintva tekintheti meg.

 



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége