A Te vagy kisgyermeked bőre is gyakran száraz, viszket?

A Te vagy kisgyermeked bőre is gyakran száraz, viszket?

Az atópiás bőr mindennapi ápolásában a tusfürdőnek kulcsszerepe van nemcsak felnőtt, hanem gyermekkorban is!


Az érzékeny, allergiára hajlamos bőrű embereknek nyáron a fokozott izzadás, a különböző krémek, naptejek használata miatt a mindennapi tisztálkodásra még nagyobb figyelmet kell fordítania. A széles választékban kapható kozmetikumok, tusfürdők, testápolók és naptejek számos olyan összetevőt tartalmazhatnak, melyek az atópiás bőrön kipirosodást, viszketést, ekcémás tüneteket okozhatnak.


Sokféle tartósítószer, illatanyag, színezőanyag, de számos, a kozmetikumok homogén, krémes állagát biztosító emulgeálószer is okozhat ilyen tüneteket az erre érzékenyeknél.


A hagyo
mányos szappanok rendkívüli módon szárítják a bőrt, az érzékeny, gyulladásra hajlamos bőrűek pedig sokszor egyébként is küzdenek a bőrszárazsággal és a viszketéssel is. Az atópiás bőrön itt-ott megjelenő ekcémás tünetek kialakulásának okát sokszor nagyon nehéz megfejteni, a mindennapi testápolás során érdemes ezért elkerülni minden olyan, a bőrrel érintkező anyagot, ami jellemzően allergiás bőrtüneteket okozhat.

A Te vagy kisgyermeked bőre is gyakran száraz, viszket?
Mi lehet a megoldás?

Tisztálkodáshoz válaszd az atópiás, érzékeny bőr ápolására kifejlesztett, szappanmentes, hipoallergén, felesleges kémiai anyagokat nem tartalmazó, a száraz bőrt puhító és megnyugtató fürdetőszereket!


A gyermekek és felnőttek allergiára hajlamos bőrének mindennapos ápolására ajánlott Cetaphil Restoraderm tusfürdő pont ilyen.

  • Szappan- és illatanyagmentes, hipoallergén összetételének köszönhetően nem irritálja és nem szárítja a bőrt.

  • Sheavaj, napraforgómag olaj, glicerin és allatoin tartalma révén táplálja és megnyugtatja a viszkető, száraz bőrt, amely újra rugalmassá, puhává és bársonyossá válik.

  • Habzó állaga miatt használata kellemes, könnyen leöblíthető a bőrről.

  • Gyermekek és felnőttek ekcémára, kipirosodásra, viszketésre, kiszáradásra hajlamos bőrének megóvására ajánlott mindennapos használata.

A Miracare technológia egyszerre juttat tápláló olajokat és felületaktív anyagokat a bőrre, biztosítva a kímélő bőrtisztítást. A szülők allergiás hajlama nagyon sok esetben gyermekeiknél is visszaköszön. Mivel a kisgyermekek még nem tudnak magukra vigyázni, érzékeny bőrük védelméről, az ekcémás jellegű tünetek megelőzéséről is szüleiknek kell gondoskodniuk. Az ekcéma kisgyermek korban sokkal gyakoribb, mint a felnőtteknél, gyakran már csecsemőkorban megjelenik. A baba ekcéma kialakulását a legtöbb esetben nem egy bizonyos allergén anyag jelenléte okozza, a háttérben inkább a szülőktől örökölt allergiás hajlam és a kisgyermekek bőrének fokozott érzékenysége áll.


Sajnos az allergiás hajlamon nem lehet segíteni, a bőrápolásra fordított figyelem viszont az ekcémára hajlamos, érzékeny bababőr védelmében alapvető fontosságú!


Az egészséges bőr védelmet nyújt viselőjének a külső környezet bőrkárosító hatásaival szemben. Ennek eszköze a verejték- és faggyúmirigyek által termelt nedvességmegkötő anyagokból álló savköpeny, amely akadályozza a bőr kiszáradását. A csecsemők és a kisgyermekek bőrének védelmi rendszere azonban még kialakulatlan, mivel a verejtékmirigyek és a faggyúmirigyek működésének fejlődése még nem fejeződött be teljesen. Ennek köszönhetően bőrük érzékenyebb, sérülékenyebb, és gyorsabban kiszárad, mint a felnőtteké. A száraz bőr gyakran viszket is, és a picik még a felnőtteknél is kevésbé képesek arra, hogy ne vakarják az érintett területet.


Az önkéntelen vakarózás következményeként pedig apró hámsérülések keletkezhetnek a bőrön, melyeken át olyan, a bőrön egyébként is jelen lévő kórokozók vagy a bőrápoló termékekben megtalálható allergén anyagok kerülhetnek a bőrfelszín alá, amelyek tovább irritálhatják a bőrt, gyulladásos, ekcémás tünetek megjelenését okozva ezzel.


Amennyiben az egyik, vagy sok esetben mindkét szülő allergiás, a gyermek jó eséllyel örökölheti tőlük az atópiás hajlamot. A piros, viszkető, száraz vagy éppen apró hólyagokkal borított, gyulladt, ekcémás foltok kezelése felnőtteknél általában szteroidos krémmel történik.


A gyermekek egészséges fejlődése érdekében a szteroidos krémek alkalmazását azonban lehetőség szerint kerülni kell, ezért nagyon fontos, hogy a mindennapi tisztálkodás, bőrápolás során olyan termékeket válassz, melyeknek összetétele egyrészt biztosítja, hogy a babák érzékeny bőre minél kevesebb felesleges, esetleg allergiás reakciót kiváltó kémiai anyaggal érintkezzen, másrészt pedig megakadályozza a bőr kiszáradását és a bőrtápláló, nedvességmegkötő anyagok pótlásával támogatja a természetes savköpeny megerősödését.


Amennyiben akár saját, akár gyermeked bőrén hólyagos, gyulladt, nem múló, ekcémás tüneteket tapasztalsz, fordulj bőrgyógyászhoz! Szerencsére a baba ekcéma az évek múlásával nagyon sok esetben enyhül, vagy teljesen el is múlik, mire a gyermek immunrendszere és bőrének természetes védelmi rendszere megerősödik, addig azonban a kisgyermek bőrének gyenge védekezőképessége a viszkető bőrtünetek megelőzése érdekében külső támogatásra szorul! Az allergiára hajlamos bőr mindennapos tisztítására és ápolására javasolt Cetaphil Restoraderm tusfürdő nemcsak neked, hanem egész családodnak is enyhülést hozhat a külső környezeti hatások, kozmetikumok, tisztálkodó szerek okozta bőrirritáció, bőrszárazság és viszketés esetén. A tusfürdő rendszeres használatával bőrük újra puhává és bársonyossá válhat.
 


Forrás:
 https://egeszsegszakerto.hu/cetaphil/Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége