A CeraVe termékcsalád a bőrgyógyász szemével

A CeraVe termékcsalád a bőrgyógyász szemével

A bőrápolásban Magyarországon újdonságnak számító, patikákban kapható termékcsaládról, a CeraVe-ről szeretnénk beszámolni, a bőrgyógyász szemével. A forgalomban levő korszerű bőrápoló termékek közül abban egyedülálló ez a termékcsalád, hogy ceramidokat tartalmaz, és azokat egy szabadalmazott technológiával, fokozatosan juttatja a bőrbe. Amerikában évek óta széles körben népszerű.

  

Magyarországon elsősorban a száraz bőr ápolására alkalmas termékekkel került forgalomba.

A bevezetés óta eltelt időben, bőrgyógyászként nagy tapasztalatot szereztem a CeraVe termékek széleskörű felhasználhatóságát illetően.


Praxisomban sok páciens fordul meg száraz bőr problémával. Az atópiás, száraz bőrű gyerekektől, az ekcémás bőrű felnőttekig széles skálájú tüneteket látok naponta. Ezen esetek közül kiemeltem néhány gyakorit.


A rendelőben megforduló páciensek foglalkozását, mindennapi tevékenységeit is figyelembe kell venni a megfelelő kezelés, bőrápoló termék kiválasztásánál.

Előfordul, hogy egy autószerelő keres meg bőrszárazság, kézekcéma tünettel.


A páciens munkája során bőrével érintkező anyagok által okozott esetleges allergizáló vagy irritatív ok felderítése és kerülése mellett, fontos a tünet megelőzése. Tanácsolom, hogy lokális kezelés mellett használjon CeraVe termékeket a mindennapokban. CeraVe szappant, hidratáló krém tusfürdőt használva kézmosáshoz, CeraVe hidratáló kézkrémet alkalmazva enyhíthető a kialakult tünet. Megelőzésként védőkrémként is érdemes alkalmazni a CeraVe bőrfelszín megújító kézkrémet.


Sokszor orvoskolléga kér tanácsot, hogy hogyan előzze meg a naponta használt fertőtlenítőszerek okozta kéz irritációját, ekkor ajánlom a CeraVe hidratáló krémet és hidratáló tisztító krémet kézmosáshoz.


Amikor férfi páciens jön a rendelőbe tanácsért, különösen fontos hogy jól felszívódó, könnyű állagú krémet ajánljak. A férfiak nem szeretik krémezni a bőrüket, ha egy krém ragacsos, nem szívesen használják. A
CeraVe testápoló kiválóan alkalmazható férfiak bőrére, mivel pillanatok alatt beszívódik, miközben hosszan hidratálttá teszi a bőrt.


Változókorú női pácienseimnek szívesen ajánlom a
CeraVe arckrémet, mivel a változókortól kezdődően a bőr védőrétegének ceramid tartalma kifejezetten csökken. Kívülről bevitt ceramidokkal tudjuk ezt pótolni, így biztosítva a bőr hidratáltságát, fiatalos tónusát.


Februártól-októberig a 25-ös fényvédőfaktoros arckrémet ajánlom, megelőzve a krónikus napártalom bőröregedést okozó hatását.


Ha idősebb páciens jelentkezik bőrpanasszal, figyelnünk kell az esetlegesen társuló cukorbetegség, vese-, májbetegség okozta bőrszárazságra. Ilyenkor is fontos a ceramidok bőrregeneráló hatása.


A Cerave azonban nem csak száraz bőrűeknek kínál termékeket. Amikor például pattanásos bőr problémával fordul hozzám páciens, figyelnünk kell arra, hogy olyan arclemosó-tisztító szappant alkalmazzunk, amely eltávolítja a zsíros réteget az arcról, ugyanakkor nem szárítja ki a bőrt. A CeraVe tisztító habzó gél pontosan ilyen.


A pattanásos bőr kezelése során alkalmazott egyes készítmények kiszárítják a bőrt, ekkor érdemes CeraVe arckrémet használni, napfény expozíció esetén a fényvédős változatot.


Összefoglalva: használjunk korszerű, patikában kapható bőrápoló készítményeket.


Tapasztaljuk meg a modern dermokozmetikumok nyújtotta előnyöket.

Dr. Sárdy NóraKapcsolódó termékek

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége