Pingvin Patika Blog

Találkozás Nagy Adri énekesnővel

Nagy-Adri

„Nem a diétában, hanem az életmódváltásban hiszek!”

 – Hogyan emlékszik vissza a gyermekkorára, miként alakult ki az éneklés iránti vonzalma?

A nővérem elmondása alapján, aki 12 évvel idősebb nálam, már három-négy évesen folyamatosan produkáltam magam, énekeltem a családom előtt, valószínűleg már akkor látható volt, hogy valami színpad iránti ambícióm, hajlamom van. Később aztán az óvodában zenei előkészítőre jártam, amin egy felmérés alkalmával olyan jól szerepeltem, hogy a Kodály Zoltán Általános Iskolába kerülhettem tanulni. Ott aztán elkezdődött a heti három énekóra, a heti két kóruspróba. Szóval ezek meghatározó évek voltak a későbbi pályám alakulásában, nagyon sokat köszönhetek az iskolának és szülővárosomnak, Kecskemétnek.

– Kiket, milyen zenéket hallgatott kislányként?

Ahogyan az lenni szokott, az idősebb testvér, esetemben a nővérem ízlése jelentősen hatott rám. Jason Donovan volt a nagy kedvencem, akire ma már szinte nem is emlékszem, de akkoriban szerelmes voltam bele, és folyton a dalait énekelgettem! Szívesen hallgattam a Depeche Mode, később pedig a Spice Girls számait. Az utóbbi együttes akkoriban nagy hatással volt minden tinilányra: farsangkor például őket „alakítottuk”, az ő számaikat adtuk elő.

– Az általános iskola után merre vitt az útja?

Másodikos voltam a középiskolában, amikor elváltak a szüleim, anyukám Kecskeméten maradt, apukám felköltözött Budapestre. Még Kecskemét volt ugyan a „székhelyem”, de ahogyan bontogattam a szárnyaimat, egyre több időt töltöttem a fővárosban, ott is érettségiztem. Elkezdtem castingokra is járni, nagyon szerettem volna modellkedni, de bele kellett törődnöm, hogy 165 centisen kicsi vagyok hozzá. Meg a súlyommal is problémák voltak: azt mondták, hogy ilyen testmagasságnál nem kezdődhet ötössel. Elkezdtem fogyókúrázni, de akkor se voltam „megfelelő”, végül úgy döntöttem, ennyit nem ér az egész!

– Énekesi karrierjében az első nagy sikerét a Sas Tamás által rendezett Szinglik éjszakája című film betétdalának eléneklésével aratta. Hogyan találta meg ez a feladat?

A Magneoton Kiadónál, ahol a mai napig vagyok, szóltak, hogy adódna lehetőség egy filmdal eléneklésére, de csak akkor, ha egy előzetes válogatáson megfelelek. Még csak tizenkilenc éves voltam, akkor költöztem fel Budapestre, teljesen egyedül a nagyvárosban, úgyhogy komoly kihívásnak éreztem. Emlékszem, egy nagy stúdió süketszobájában énekeltem. Az üvegfal előtt ott állt Sas Tamás, a producerek, meg még vagy 10 másik ember. Fiatal, tapasztalatlan lányként rettenetesen izgultam! Aztán egy-két hét elteltével, amikor én már nem is számítottam rá, csörgött a telefonom, a kiadóm hívott. Gratuláltak, és közölték, engem választottak. Az örömtől és a meglepetéstől szinte levegőhöz sem jutottam!

– Később a Megasztár tehetségkutatóban és a Sztárban sztár zenés show-műsorban is láthatták Önt a tévénézők. Hogy érezte magát ezekben a produkciókban?

Abszolút élveztem, bár a Megasztár esetében még nem éreztem eléggé készen magam, nem voltam kellően magabiztos egy ilyen megmérettetéshez. Nem is sikerült úgy, ahogyan elterveztem. A Sztárban sztár előtt azonban már tettem szert némi rutinra a Thália Színházban, a színpadi fellépéseim miatt, talán ezért is szerepelhettem sokkal jobban.

– A Tháliában a Starfactory című musical főszerepét játszotta. Az éneklés mellett újfajta feladat, újabb siker: a színészkedés. Hogyan jött ez a lehetőség?

Az egyik hozta a másikat. Az említett Sas Tamás-film betétdalának castingját végző cégnek eszébe jutottam, amikor a musical szerepeire végezték a válogatást. Mivel ez volt életem első szerepe – bár a műfaj okán az éneklésen volt a hangsúly –, de sokat kellett tanulnom ahhoz, hogy a prózai részeket is megfelelően elő tudjam adni.

– Következő fontos lépés a színészi pályán Betty szerepe a Jóban-rosszban című teleregényben.

Igen, de ide három „lépcsőn” át vezetett az utam, aminek kapcsán azt tanulhattam meg, hogy az ember soha nem csinál hiába semmit! Először egy általános, szerepektől független castingon vettem részt. Később, úgy másfél év múlva felhívtak, hogy menjek el ismét. Ezen a körön is sikeresen túljutottam, majd az újabb megmérettetés végén kaptam meg Betty karakterét.

– Sűrű elfoglaltságai mellett hogyan van jelen az életében az egészséges életmód?

Nem vagyok szerencsés alkat, korábban sokat küzdöttem a súlyommal. Ezzel a tapasztalattal a hátam mögött azt mondhatom: nem a diétában, hanem az életmódváltásban hiszek, ami nálam bevált! Nem kell betegesen csak salátát és csirkét enni mindennap reggeltől estig, én például rettenetesen édesszájú vagyok. A mérték a lényeg – és a testmozgás! Nagyon szeretek futni, többször teljesítettem már a félmaratont. Ha rövidebb távon edzek, velem tart két éve örökbe fogadott kutyusom, Aladár is.

– Milyen célkitűzésekkel vágott bele a 2018-as esztendőnek?

A tévés forgatások miatt az utóbbi időben kissé elhanyagoltam az éneklést. Éppen ezért a zenei pályámra (Betty szerepe mellett) 2018-ban sokkal több hangsúlyt szeretnék fektetni. Már megfogalmazódtak a fejemben azok az új dallamok, amelyeket szeretnék stúdióban felénekelni, amik aztán akár egy új albummá is összeállhatnak majd…

Névjegy

Nagy Adrienn énekes-színésznő 1988. január 20-án született Kecskeméten. Szülővárosában, a nagy múltú Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában végzett, Budapesten érettségizett. A középiskola elvégzését követően egy ideig a fővárosi önkormányzatnál dolgozott közbeszerzési asszisztensként. Országos ismertségre 2010-ben tett szert, amikor felkérték a Szinglik éjszakája című film betétdalának eléneklésére. Még ugyanebben az évben megjelent első szólóalbuma. Bejutott a Megasztár 6 döntőjébe, később a Sztárban sztár show-műsorban szerepelt sikerrel. 2013-tól egy éven át a Thália Színházban a Starfactory című musical főszerepét játszotta. 2014-től átvette Betty Tanakis karakterét Szabó Zsófitól a Jóban-rosszban című teleregényben.

© 2018 Minden jog fenntartva! Pingvin Napfény Zrt.