Pingvin Patika Blog

Beszélgetés Singh Viki énekesnővel

Singh Viki

„Mindent megadtam volna azért, hogy Cserháti Zsuzsa mögött vokálozhassak!”

– A vezetékneve nem magyarosan cseng. Milyen gyökerekkel rendelkezik?

– Apukám indiai származású, ez a titok nyitja.

– Magyarországon vagy Indiában született?

– Még soha nem jártam Indiában, Magyarországon nőttem fel. Ráadásul hároméves voltam, amikor a szüleim elváltak. Anyukámmal maradtam, így szinte csak magyar neveltetést kaptam. Édesapám az indiai közösség vezetője Magyarországon. Általa azért tisztában voltunk és vagyunk az indiai aktualitásokkal: az ünnepekkel vagy éppen a bollywoodi sztárokkal. De például gyakran a családunk szervezi az itteni közösség rendezvényeit is, ezáltal szintén eljut hozzánk az indiai kultúra.

– Hatással volt Önre az indiai zene?

– Igen, főleg az indiai zenére jellemző negyedhangos hajlítások. Ezért sem idegen számomra a soul, ami nem túlzottan népszerű Európában, hiszen az itteni fülnek idegenül hangzik, épp a hajlítások miatt.

– Ki ismerte fel az énektehetségét?

– Édesanyám korán felfigyelt rá, hogy tehetségesebb vagyok az éneklésben, mint más gyerekek. Ő volt az, aki kézen fogott, és elvitt az Operaház gyermekkórusába. Az éneklés 8 éves korom óta szerves része az életemnek. Folyamatosan a zenének élek: hét közben éneket tanítok, hétvégente pedig fellépek.

– Pályája elején sokat szerepelt az ország legnépszerűbb előadói mögött vokalistaként is. Kikre a legbüszkébb?

– A legbüszkébb Somló Tomi bácsira és Charlie-ra vagyok – jó érzés, hogy „a nagy öregekkel” is állhattam egy színpadon. Lehet, hogy sokáig Király Viktor, Zséda és más hírességek mögött is vokáloztam, de ők munkatársként tekintettek rám már akkor is. Most pedig sokszor együtt állunk a színpadon. Annyira pici ez a szakma, hogy mindegy, ki mennyire van éppen előtérben, szeretjük egymást, hiszen ez egy nagy család. Egyébként mindent megadtam volna azért, hogy Cserháti Zsuzsa mögött vokálozhassak – ha egyet kívánhatnék, ez lenne az.

– Mi vagy ki késztette arra, hogy 17 évesen a Megasztár első szériájában elinduljon?

– Akkor már középiskolás voltam, és anyukám próba, szerencse alapon benevezett. Nem is sejtettük, hogy ez lesz az első nagy, külföldi mintára létrehozott televíziós tehetségkutató itthon. Azt sem, hogy ennyire sokáig el fogok jutni, hiszen adásban is szerepeltem – én, a fogszabályzós, remegő lábú kislány. Nagy szó volt ez, hiszen akkor még újdonságnak számított ez a típusú műsor, az egész ország megmozdult és jelentkezni akart. Ez mára megváltozott, szinte lasszóval kell befogni a fellépőket.

– Melyik év hozott szakmai áttörést és országos ismertséget Ön számára?

– Talán az az év, amikor először álltam az Eurovízió színpadán. A tehetségkutatókkal szemben sokkal nagyobb vágyam volt, hogy egy műsorba saját dallal kerüljek be, de a tapasztalatok és előzmények azt mutatták, hogy feltörekvő, ismeretlen szakmabeliként nehéz bekerülni. Ezért döntöttem úgy, hogy egy másik tehetségkutatóban is megmérettetem magam, ez volt a Rising Star. Úgy éreztem, a szakmában már csak az lehet előrelépés számomra, ha ismert leszek. Majd ahogy kijöttem a Rising Starból, egyből az Eurovízióra vezetetett az utam, ahová az elmúlt három évben is bekerültem.

– Láthattuk A Dalban, a TV2 Édes élet című műsorában, és a Sztárban Sztár-ban is megmutatta tehetségét. Mennyire szereti a sztárságot, azt, hogy az emberek felismerik az utcán?

– Mondhatni, kevésbé érdekli az embereket Budapesten, ha ismert embert látnak az utcán. Én az Oktogonnál, a belváros közepén lakom, ahol az emberek ingerküszöbe ilyen téren annyira magas, hogy csak minimálisan kelti fel az érdeklődésüket egy ismertebb alak. Ez nem is baj, hiszen soha nem az volt a célom, hogy felismerjenek. De amikor vidékre érkezem, olyan mértékű szeretetet kapok, ami egész hétre feltölt! Ha Budapesten is ez lenne, talán zavarna, de így pont jó.

– Nagyon boldog, kiegyensúlyozott, kedves személyiség. Kivel és mivel tölti a szabadidejét egy ilyen pozitív kisugárzású ember?

– Nincs sok szabadidőm, de ha lenne, az állataimmal tölteném. Kutyáim, macskám és egy nyuszim is van. A párommal leggyakrabban a Duna mentén szervezünk kutyás programokat, főleg a természetbe megyünk. Ez nem véletlen, hiszen Szentendrén, Balatonlellén nőttem fel, hiányzik a zöld környezet.

– Mit gondol, a kiegyensúlyozottságot az egészséges táplálkozás is okozhatja?

– Az elmúlt fél évben tértem át új életmódra, aminek köszönhetően 12 kilótól szabadultam meg. Ebben kezdetben nagy segítségemre volt egy indiai tradicionális étvágycsökkentő gyógynövénykeverék, amelynek fő alkotórészei a caralluma és a shilajit. Teljesen elhagytam a szénhidrátot, főleg zöldségeket és cukormentes ételeket fogyasztok, pedig nagyon édesszájú vagyok. De minden fejben dől el: nem azt mondom magamnak, milyen balszerencsés vagyok, hogy nem ehetek sütit, hanem milyen szerencsés vagyok, hogy egészséges falatokhoz juthatok.

– Milyen feladatok várnak Önre még a 2018-ban?

– Nemrég jelent meg az új dalom és videoklipem, emellett folyamatosak a fellépéseim. Szeptember 28-án Sasvári Sándor koncertjén leszek sztárvendég. Ezen kívülnem kizárt, hogy a tévében is ismét viszontláthatnak a nézők, de erről még nem árulhatok el egyelőre többet.

Névjegy

Singh Viktória Kudrat énekesnő 1986. február 12-én született Budapesten. Édesapja indiai származású, édesanyja magyar. Negyedikes volt, amikor felvételt nyert a Magyar Rádió Gyermekkórusába, ahonnan egy év után az Operaház Gyermekkarába vezetett az útja. Középiskolai tanulmányai mellett az Erkel Ferenc Zeneiskolában klasszikus éneklés szakirányon, majd jazz szakon tanult. Érettségi után a Kőbányai Zenei Stúdióban tanult éneklést. Kereskedelmi diplomáját a Zsigmond Király Főiskolán szerezte. Pályája elején számos magyar énekes koncertjein vokalistaként lépett színpadra. Első egyéni sikerét a Megasztár induló szériájában érte el 17 évesen. Az országos ismertséget 2014-ben a Rising Star hozta el számára, amin 5. helyezést ért el. Számos alkalommal találkozhattunk vele a Red Bull Pilvaker, A Dal (Eurovision Hungary), a Sztárban sztár színpadán. 2008-ban a Jazzy dalversenyen összetett második helyet ért el.

© 2018 Minden jog fenntartva! Pingvin Napfény Zrt.