Pingvin Patika Blog

A gyönyörû bôr titka

 a gyönyörű bőr titka

Soha nem lehet elég korán kezdeni, ügyeljünk bőrünk egészségére! Nemcsak azoknak lehet fontos, akik nem szeretnének idő előtt korosabbnak tűnő külsővel élni, hanem azok számára is, akik fiatalos megjelenésüket idősebben sem szeretnék elveszteni. Íme néhány egyszerű praktika, amelyekkel éveket „adhatunk vissza” bőrünknek!

Hidratálás

A nyári időszakban különösen fontos, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyunk, de bőrünk karbantartásához szintén elengedhetetlen a folyadékbevitel. Képzeljünk el egy végtelen pusztát, amely a kevés csapadéktól repedezetté válik – hasonló dolog történik bőrünkkel is, ha elhanyagoljuk a folyadék utánpótlását szervezetünkben. A szakemberek szerint a napi vízbevitel a testsúlytól függően változhat, ám átlagosan két liter szükséges üdeségünk megtartásához.

Vitamindús étkezés

A helyes étrend fitten tart, és számos fontos ásványi anyaggal, vitaminnal látja el szervezetünket, de bizony bőrünkkel is csodákat tehet. Nem véletlenül hallhatjuk már kiskorunkban is, hogy együnk sok zöldséget és gyümölcsöt: a rostokban, antioxidánsokban dús ételek növelhetik bőrünk rugalmasságát.

Tisztálkodni jó

Ideje a mesterséges alapanyagokból összeállított kencék helyett biokozmetikumokra váltani, előbbiek ugyanis sokszor tartalmazhatnak allergén összetevőket. Arra is figyeljünk, hogy ne álljunk túl sokáig a forró víz alatt zuhanyzáskor, mert kioldódhatnak a bőrünkben található olajak. Érdemes váltogatni a meleg és hideg fürdőt, így felpezsdítve vérkeringésünket, ami bőrünkre is pozitív hatással lehet.

A leszokás hatalma

A dohányzás közrejátszhat a korai ráncok kialakulásában, hiszen roncsolja a kollagénszálakat, így pedig bőrünk korai elöregedéséhez vezethet. Érszűkítő hatása miatt nehezíti a vérkeringést, csökkenti arcbőrünk ragyogását.

Sportolj a simaságért

Visszér, narancsbőr: két gyakori probléma, amelyek miatt úgy érezzük, kénytelenek vagyunk megfosztani magunkat bizonyos öltözetektől: például a rövid szoknyától, kedvenc bikininktől. A rendszeres mozgás azonban feszesíti a bőrt, és nem mellesleg formában is tart minket! A csodákat ígérő szépészeti termékek mellett érdemes a testmozgásban is bíznunk.

Barnulj okosan

A napon töltött idő alatt szervezetünkben termelődő D-vitamin nagyban hozzájárul egészségünk megőrzéséhez. A túlzásba vitt napozás azonban ronthat bőrünk állagán, felgyorsíthatja annak öregedési folyamatát, bőrelváltozásokat idézhet elő. Fontos, hogy mindig használjunk naptejet a káros sugarak ellen, minimum 15-ös faktorút. Utána pedig „kényeztessük” magunkat természetes alapanyagokból álló hidratáló testápolóval.

© 2018 Minden jog fenntartva! Pingvin Napfény Zrt.