Pingvin Patika Blog

A férfi manikûr

 Férfi manikűr

A fiúknak hagyományosan azt tanítják, hogy bizonyos elfoglaltságok, holmik vagy cselekedetek lányosak. Éppen ezért, ha elsírják magukat, vagy ha például rózsaszín ruhát húznak, egyből kellemetlenül érezhetik magukat…

Köszfényfû

 köszfényfű podagrafű

A fűszeres ízű köszvényfű amellett, hogy finom ínyencségként is szolgálhat, kiváló gyógyír az ízületi bántalmakban szenvedőknek. Nem mellesleg gyönyörű virágzata a környezetünket is vidámabbá, szebbé teheti.

Találkozás Rácz Gergôvel

Találkozás Rácz Gergővel

– Gyerekkorában is a színpadon képzelte el az életét? Kitől örökölte a zenei vénát?

– 10 éves koromban fogalmazódott meg bennem az elhatározás, hogy zenész leszek. Ez mindenkit meglepett, mert nincs más a családban, akinek ilyen vagy ehhez hasonló foglalkozása lenne. Én viszont nagyon eltökélt voltam.

A leégett bôr kezelése

 A leégett bőr kezelése

A legtöbben alig várják a telet követően az első tavaszi napsugarakat. Ahogy egyre melegebb lesz a levegő, mind több időt vagyunk a szabadban, a nyári pihenés pedig szinte elképzelhetetlen napozás nélkül. Természetesen nemcsak a vízparton relaxálva, hanem például kirándulás vagy a napi sétánk alatt, de a szabadban végzett munka közben sem kerülhetjük el a napsugarakat – ám a klímaváltozás következtében megtanultuk, hogy a túlzásba vitt napfürdőzés veszélyeket is rejthet. Dr. Nagy Ildikó szakgyógyszerészt arról kérdezzük, mitévők legyünk, ha netán megtörtént a baj.