Pingvin Patika Blog

Beszélgetés Singh Viki énekesnővel

Singh Viki

„Mindent megadtam volna azért, hogy Cserháti Zsuzsa mögött vokálozhassak!”

– A vezetékneve nem magyarosan cseng. Milyen gyökerekkel rendelkezik?

– Apukám indiai származású, ez a titok nyitja.

– Magyarországon vagy Indiában született?

– Még soha nem jártam Indiában, Magyarországon nőttem fel. Ráadásul hároméves voltam, amikor a szüleim elváltak. Anyukámmal maradtam, így szinte csak magyar neveltetést kaptam. Édesapám az indiai közösség vezetője Magyarországon. Általa azért tisztában voltunk és vagyunk az indiai aktualitásokkal: az ünnepekkel vagy éppen a bollywoodi sztárokkal. De például gyakran a családunk szervezi az itteni közösség rendezvényeit is, ezáltal szintén eljut hozzánk az indiai kultúra.

Drága Mama, avagy mi a jó anyós titka?

Anyós

Talán csak a szőke nők szembesülnek annyi bántó viccel, mint az anyósok. Való igaz, az anyóssal nehéz kijönni, ha rossz természettel áldotta meg az ég. De vajon tényleg rosszat akar, vagy egészen más áll a viselkedése hátterében?

 

Ki ne ismerne – akár hallomásból, akár saját tapasztalatból – házsártos, gonoszkodó anyóst? Ezúttal a férj édesanyjáról van szó, aki úton-útfélen bele akar szólni a fiatalok életébe. Ez természetesen egy egész életen át tartó, folyamatos konfliktust szülhet a mennyel, aki érthető módon nem az anyós szabályai szerint szeretne cselekedni a mindennapokban. Nézzük a probléma gyökerét!

Szülői elvárások az iskolapadban

Szülői elvárások a z iskolapadban

Ha szeptember, akkor bizony becsengetnek! A nyár gyorsan elrepült az egész család számára, és a gyerekek ismét az iskolapadban találják magukat. De vajon a könyvekkel megpakolt iskolatáska a szülők elvárásaival együtt nem jelentenek-e elviselhetetlen terheket számukra? Gondoljuk együtt végig!

 

A rejtettheréjűség

A rejtettheréjűség

Egészséges fiú újszülötteknél mindkét here kitapintható a herezacskóban. Előfordulhat azonban, hogy a here valamilyen oknál fogva a hasüregben marad. Ezt nevezik rejtettheréjűségnek, amit jobb mielőbb felfedezni.

 

A magzatban fejlődő here a 6-7. hónapban a tesztoszteron hormon hatására indul meg a lágyékcsatornán keresztül a herezacskóba. Az újszülött csecsemők 4-6 százalékánál előfordulhat azonban, hogy elakad ez a folyamat, és az egyik vagy mindkét here a hasüregben reked. Ekkor beszélhetünk rejtettheréjűségről. Szerencsére az első hat hónapban még bekövetkezhet, hogy a here leereszkedik a helyére, így megoldva a problémát. Egyéb esetben viszont orvosi beavatkozásra van szükség.

© 2018 Minden jog fenntartva! Pingvin Napfény Zrt.