Pingvin Patika Blog

Találkozás Lolával

 lola

– Egészen kicsi kora óta énekel. Honnan a muzikalitása? Családi örökség?

– Édesapám nagyon jól énekel, a nővérem énektanár, a nagymamámnak pedig hatalmas tehetsége volt a festéshez. Van tehát egy művészi vonal a családban, de ennek ellenére valahogy úgy alakult, hogy rajtam kívül mindenki polgári foglalkozást választott.

Nátha vagy influenza?

 Nátha vagy influenza?

Néhány órája még kutya bajunk sem volt, majd egyszer csak kedvetlenek, levertek leszünk. Alig kapunk levegőt, úgy bedugult az orrunk! Felforgatjuk a táskánkat papír zsebkendő után kutatva. A torkunk is megfájdult, és mintha a hideg is rázna… Lassacskán ráébredünk: bizony megbetegedtünk. Vajon mindössze náthásak vagyunk, vagy az influenza vett le a lábunkról? Egyáltalán nem mindegy! Erre hívjuk fel a figyelmet dr. Nagy Ildikó szakgyógyszerész segítségével.

Az alkoholizmus lelki háttere

 Az alkoholizmus lelki háttere

Az alkoholizmus világszerte súlyos társadalmi probléma. A betegség rengeteg ember és környezete életét teszi tönkre. A testi-lelki tünetek hátterében azonban sokkal több dolog áll, mint amit sokszor meggondolatlanul mondanak rá: gyenge jellem.

A gyermekkori tüdôgyulladás

 gyermek tüdőgyulladás

A tüdőgyulladás tulajdonképpen a tüdő szöveteinek gyulladását jelenti, amely kellemetlen tünetei mellett súlyos állapotot idézhet elő a legyengült szervezetű, nem megfelelő immunitással rendelkező gyerekeknél. Hogyan ismerhető fel a betegség, és miként előzzük meg? Cikkünk segítségével ezekre a kérdésekre is választ kaphat.