Pingvin Patika Blog

Mosolyt csalnak az arcunkra a sárga színű ételek

Sárga ételek

A zöldségekben és gyümölcsökben található tápanyagok mondhatni színkódok is egyben, ezáltal nemcsak a szemünknek izgalmas egy tál gyümölcssaláta, hanem a szervezetünket is feltölti vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A szürke hétköznapokat bátran dobjuk fel energetizáló sárga színű ételekkel!

A sárga szín az életerő, egészséges életmód, értelem, elért tudás és a boldogság színe. Ez a szín áll legközelebb a napsugárhoz, nap jellegű természete révén meleget, lelkesedést, életet adó erőt sugároz.

A gyönyörű szempilla titka

Szempilla

Az igézően dús és hosszú szempillasor minden nő álma. A pillák nemcsak szemünk ékei, de nagyon fontos szerepet töltenek be a szemgolyó védelmében, illetve a szem üregének tisztán tartásában is. Növekedési ciklusai nagyon hasonlók a haj növekedéséhez, azaz három részből állnak: növekedési, átmeneti és nyugalmi állapot. Mivel minden egyes pillának saját ritmusa van, így a 200-300 szál nem azonos hosszúságú, akadnak közte rövidebb és hosszabb szálak. Normál esetben egy pilla életciklusa négy hónapig tart.

Ne féljünk az öregedéstől!

shutterstock_482517013

Amikor édesen ránk mosolyog egy kisgyerek, ártatlanul „Csókolom!”-mal köszönve nekünk, akkor „omlunk össze” először, és azt gondoljuk: jesszusom, ilyen öregnek látszom? Aztán folytatódik, amikor a fiatalok mind gyakrabban adják át nekünk a helyet a buszon… Az idő megállíthatatlan múlását el kell fogadnunk – de nem mindegy, hogyan tesszük!

Az idő pereg…

Minden ember születésétől kezdve napról napra öregszik. Az idő múlását a különböző életszakaszokban megérésnek, felnövésnek, felnőtté válásnak, majd megöregedésnek hívjuk. Bármely korában érezheti az ember magát öregnek, ez az élethez való hozzáállásától függ. Mai felgyorsult társadalmunkban sokszor nemcsak a negyvenes, ötvenes, hatvanas korosztály sopánkodik az idő múlásán, de néha már a 25-30 év is soknak számít.

Gondoljuk csak meg: alig nőttek fel az Y-generáció tagjai, máris „szorongatják” őket a merőben más gondolkodású, 2000 után született Z-generációsok… Közhely, mégis igaz: mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát!

A Csárdáskirálynő Sylviája – 26 évesen! Beszélgetés Dobó Enikő színésznővel

Dobó Enikő

– Hol töltötte gyermekkorát, hogy emlékszik vissza életének erre a szakaszára?

Gyerekkoromban sokat költöztünk a családdal, így éltem Tatabányán, Oroszlányban, Tihanyban, Balatonfüreden, Veszprémben, Aszófőn, majd a gimnázium elszólított Pápára, onnan pedig egyből Kaposvárra kerültem egyetemre. Gyerekként sajnos kevesebb időt tudtam a szüleim mellett tölteni, hiszen ők igyekeztek egy jobb életet kialakítani a Balaton mellett mindannyiunk számára, próbálták beindítani a családi vállalkozást, de amíg ezen ügyködtek, addig én javarészt nagyszülőknél vagy Oroszlányban élő barátoknál voltam. Még később is gyakran visszajártunk a füredi életünk mellett a híres bányavárosba és környékére.

© 2018 Minden jog fenntartva! Pingvin Napfény Zrt.