Pingvin Patika Blog

Szeretni mindenáron? – A társfüggőség

A társfüggőség

A társfüggőség jelei sokszor egyértelműek: önmagunk feladása, állandó megfelelési kényszer, szorongás. Mégsem ennyire egyszerű felismerni, ha egyenlőtlen párkapcsolatban élünk…

 

A szerelem egyesek számára inkább megalázó, mint felemelő érzés. Ráadásul azok, akik a legtöbbször így állnak hozzá, lehetséges, hogy valójában társfüggők. De lássuk, mit is takar pontosan ez a fogalom!

A gyermekkori felfázás

Gyermekkori felfázás

Tévhit, hogy a felfázás csak felnőtteket érinthet. Megesik, hogy kisgyermekek, sőt csecsemők is szenvednek a tüneteitől. Kezelése könnyű, ám felismerése annál nehezebb…

Minden bizonnyal sokunkra szóltak már rá, hogy ne üljünk hideg felületre, mert felfázhatunk. Habár az intés megalapozott, mégsem feltétlenül a gondatlanság a húgyúti bántalmak okozója. Kisgyermekek, csecsemők esetében ugyanis egyéb okok is meghúzódhatnak a fertőzés hátterében, amelyről korántsem az esetleges szülői mulasztás tehet.

Mosolyt csalnak az arcunkra a sárga színű ételek

Sárga ételek

A zöldségekben és gyümölcsökben található tápanyagok mondhatni színkódok is egyben, ezáltal nemcsak a szemünknek izgalmas egy tál gyümölcssaláta, hanem a szervezetünket is feltölti vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A szürke hétköznapokat bátran dobjuk fel energetizáló sárga színű ételekkel!

A sárga szín az életerő, egészséges életmód, értelem, elért tudás és a boldogság színe. Ez a szín áll legközelebb a napsugárhoz, nap jellegű természete révén meleget, lelkesedést, életet adó erőt sugároz.

A gyönyörű szempilla titka

Szempilla

Az igézően dús és hosszú szempillasor minden nő álma. A pillák nemcsak szemünk ékei, de nagyon fontos szerepet töltenek be a szemgolyó védelmében, illetve a szem üregének tisztán tartásában is. Növekedési ciklusai nagyon hasonlók a haj növekedéséhez, azaz három részből állnak: növekedési, átmeneti és nyugalmi állapot. Mivel minden egyes pillának saját ritmusa van, így a 200-300 szál nem azonos hosszúságú, akadnak közte rövidebb és hosszabb szálak. Normál esetben egy pilla életciklusa négy hónapig tart.

© 2018 Minden jog fenntartva! Pingvin Napfény Zrt.