Betegtájékoztató - JutaVit Nervaron Komplex filmtabletta + lágyzselatin kapszula

Betegtájékoztató

 

A Nervaron Komplex a JuvaPharma Kft. által kifejlesztett omega-3 zsírsavakat (eikozapentaénsavat (EPA), dokozahexaénsavat (DHA)), kurkuma-kivonatot, sáfrány-kivonatot, folsavat, B6-, B12-, D3-vitamint, szerves magnéziumot és cinket tartalmazó étrend-kiegészítő komplex készítmény.

 

Különösen ajánlott erős mentális igénybevétel esetén az agy működés és pszihológiai funkció fentartására, a kognitív funkciók támogatására.

 

Folát, B6- és B12-vitamin tartalma révén hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. A B12- vitamin és szerves magnézium hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. A B6-vitamin hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez, a hormonális aktivitás szabályozáshoz.

A termékben a folsav 100%-ban Metafolin®-ból származik. A folsavat a szervezet alakítja át biológiailag aktív formává, foláttá. Azonban a Metafolin® egy speciális folát, mely a szervezet számára közvetlenül hasznosítható.

A termék cink-tartalma révén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez; valamint a normál szellemi működés fenntartásához. A Nervaron kizárólag szerves kötésű, jól hasznosuló cink-glükonátot tartalmaz. A cink-glükonátból származó szerves cink jobb hasznosulással rendelkezik, mint a szervetlen cink (cink-oxid) vegyületek.

A Nervaron Komplex Omega-3 lágykapszula nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen eikozapentaénsav (EPA) és dokozahexaénsav (DHA) zsírsavakat. A DHA (dokozahexaénsav) hozzájárul a normál agyműködés fenntartásához.

 

Adagolás:

Felnőtteknek napi 3×1 lágykapszulát és 3×1 tablettát (reggel, délben és este) étkezés előtt vagy közben bő folyadékkal lenyelni. A termék 3 hónapon át történő szedése javasolt. Rendszeres alkalmazása évente többször, két hónapos szünetekkel megismételhető. Nyelési nehézség esetén a kapszulahéj felnyitható, a benne lévő olaj közvetlenül fogyasztható.

Ha elfelejtette bevenni valamelyik napi adagot, akkor pótolja azt, de napi 3 kapszulánál és 3 filmtablettánál többet ne vegyen be.

 

Figyelmeztetés:

A termék halolajat tartalmaz, ezért a készítmény fogyasztása szigorúan tilos, ha érzékeny vagy allergiás tüneteket észlel hal eredetű élelmiszerek fogyasztása során! Epeköves és epekőképződésre hajlamosak számára nem ajánlott. Várandós és szoptató kismamák kérjék ki kezeloorvosuk véleményét. Véralvadásgátló gyógyszerekkel történő együttes alkalmazása nem javasolt, mert befolyásolja azok hatását. A termék fogyasztása magas vér-, illetve vizelet-kalciumszint esetén, illetve kalciumtartalmú vesekövek esetén nem ajánlott!

 

Összetétel:

B6-, B12-vitamin, Folsav, Szerves Magnézium, Omega-3 EPA+DHA, Kurkuma-kivonat, Sáfrány-kivonat, Szerves Cink, D3-vitamin

 

Aktív anyagok 1 kapszulában:

 

Halolaj                 1140mg

ebből Omega-3  701,1 mg

            EPA          501,5mg

            DHA         136,8mg

 

Gyermekek elől gondosan elzárva, száraz, hűvös helyen, 25°C alatti hőmérsékleten tárolandó!

OGYÉI Notifikációs szám: 21016/2018