Béres Csepp Plusz

Kiszerelés:
4x30ml
SKU:
129035
Gyártó/Forgalmazó:
Béres Gyógyszergyár Zrt.

Élettanilag fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz. Alkalmazásával megelőzhetők és megszüntethetők a különböző elemek hiánya miatt kialakuló betegségek.

Internetes ár:
5 479 Ft
Egységár: 1369.75 Ft / db

Vásároljon még 15000 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

 • Glutén- és laktózmentes.
 • Vegetáriánusok és várandós kismamák is fogyaszthatják.
 • Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.
 • Hatását kísérleti eredmények igazolják.
 • Élettanilag fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz.
 • Alkalmazásával megelőzhetők és megszüntethetők a különböző elemek hiánya miatt kialakuló betegségek.
 • Gyermekek számára is alkalmas 10 kg-os testsúly felett.

Ajánlott nyomelempótlásra

 • hiányos táplálkozás (pl. speciális diéták, fogyókúra, vegetarianizmus), jelentős fizikai igénybevétel esetén,
 • fáradékonyság, étvágytalanság, elesettség, gyengeség, álmatlanság esetén és a szervezet ellenálló képességének csökkenésekor,
 • meghűléses megbetegedésekben, valamint betegségek, műtétek utáni felépülés elősegítésére,
 • csont és ízületi megbetegedések okozta fájdalom csillapítására kiegészítő terápiaként,
 • kiegészítő kezelésként tumoros betegségben szenvedők általános állapotának, közérzetének javítására, és a felsorolt tünetek megelőzésére.

Segédanyagok

 • Aszkorbinsav, borostyánkősav, borkősav, tisztított víz, kálium-nátrium-tartarát-tetrahidrát, glicin (amino ecetsav), kénsav, glicerin, nátrium-edetát.

Adagolás

 • Megelőzés céljából:
  • 10-20 kg testsúly esetén naponta 2×5 csepp,
  • 20-40 kg testsúly esetén naponta 2×10 csepp,
  • 40 kg testsúly felett naponta 2×20 csepp.
 • A felsorolt panaszok kezelésére, vagy kiegészítő terápiaként:
  • 10-20 kg testsúly esetén naponta 2×10 csepp,
  • 20-40 kg testsúly esetén naponta 2×20 csepp,
  • 40 kg testsúly felett naponta 3×20 csepp.

Figyelmeztetések

 • A ható- és segédanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység (fém allergia), valamint súlyos veseelégtelenség esetén, illetve vas- és rézanyagcsere zavarán alapuló betegségekben (haemochromatosis, haemosiderosis, Wilson-kór) nem szedhető a készítmény.
 • Máj- és epeúti betegségben szenvedők fokozott elővigyázatossággal szedjék, arra való tekintettel, hogy a nyomelemek többsége az epével ürül ki, ezért a kiválasztás zavart szenvedhet.
 • Amennyiben a Béres Csepp Plusz kiegészítő terápiaként kerül alkalmazásra (pl. tumoros betegségben) szedésével kapcsolatban konzultáljon a kezelőorvossal, mert esetenként szükség lehet a terápiák gondos összehangolására.
 • Együttszedése más vas- és nyomelem tartalmú készítménnyel kerülendő.
 • Egyes fájdalomcsillapítók (acetilszalicilsav, indometacin) rendszeres szedése a vas felszívódását gátolhatja. 
 • Egyes vízhajtók (furoszemid, tiazidok) a cink, mások (etakrinsav, tiazidok) a magnézium felszívódását, a gyomorsavcsökkentő készítmények a vas felszívódását, míg az un. tetraciklin típusú antibiotikumok egyes nyomelemek felszívódását gátolhatják.
 • Ha Ön várandós vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a Béres Csepp Plusz készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
 • Várandósság és szoptatás alatt az adagolási javaslat figyelembevételével alkalmazható.
 • A Béres Csepp Plusz a javasolt adagolásban nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
 • Tejben, kávéban nem ajánlott bevenni, mert romlik a hatóanyagok felszívódása.
 • Egyes teafajtáknál az alkalmazás során az oldat sötétre színeződhet.
 • Ez ártalmatlan jelenség, a tea csersavtartalma okozza.
 • Néhány csepp citromlével, citrompótlóval, esetleg aszkorbinsavval ízesített teában a fekete elszíneződés nem alakul ki.
 • Nagy mennyiségű rostot és fitinsavat tartalmazó élelem (pl. a gabonafélék, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér és búzakorpa) egyidejű fogyasztása csökkentheti a nyomelemek felszívódását.

Tulajdonság, hatás:

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását kísérleti eredmények igazolják.

Élettanilag fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz. Alkalmazásával megelőzhetők és megszüntethetők a különböző elemek hiánya miatt kialakuló betegségek.

Mi a Béres Csepp Plusz készítmény hatóanyaga?

1 ml (18 csepp) oldat tartalma:

2,00 mg vas (vas(II)-szulfát-heptahidrát formájában), 1,14 mg cink (cink-szulfát-heptahidrát formájában), 0,40 mg magnézium (magnézium-szulfát-heptahidrát formájában), 0,31 mg mangán (mangán(II)-szulfát-monohidrát formájában), 0,25 mg réz (réz(II)-szulfát-pentahidrát formájában), 0,19 mg molibdén (ammónium-molibdát-tetrahidrát formájában), 0,12 mg vanádium (ammónium-metavanadát formájában), 0,11 mg nikkel (nikkel(II)-szulfát-hexahidrát formájában), 0,10 mg bór (bórsav formájában), 0,090 mg fluor (nátrium-fluorid formájában), 0,025 mg kobalt (kobalt-klorid-hexahidrát formájában) található vizes oldatban.

Mit tartalmaz még a készítmény?

Segédanyagok: aszkorbinsav, borostyánkősav, borkősav, tisztított víz, kálium-nátrium-tartarát-tetrahidrát, glicin (amino ecetsav), kénsav, glicerin, nátrium-edetát.

Mikor ajánlott a Béres Csepp Plusz szedése?

Nyomelempótlásra:

 • hiányos táplálkozás (pl. speciális diéták, fogyókúra, vegetarianizmus), jelentős fizikai igénybevétel esetén,
 • fáradékonyság, étvágytalanság, elesettség, gyengeség, álmatlanság esetén és a szervezet ellenálló képességének csökkenésekor,
 • meghűléses megbetegedésekben, valamint betegségek, műtétek utáni felépülés elősegítésére,
 • csont és ízületi megbetegedések okozta fájdalom csillapítására kiegészítő terápiaként,
 • kiegészítő kezelésként tumoros betegségben szenvedők általános állapotának, közérzetének javítására, és a felsorolt tünetek megelőzésére.

Mikor nem szabad a készítményt szedni?

A ható- és segédanyagokkal szembeni ismert túlérzékenység (fém allergia), valamint súlyos veseelégtelenség esetén, illetve vas- és rézanyagcsere zavarán alapuló betegségekben (haemochromatosis, haemosiderosis, Wilson-kór) nem szedhető a készítmény.

Mit kell tudnia szedés megkezdése előtt?

Máj- és epeúti betegségben szenvedők fokozott elővigyázatossággal szedjék, arra való tekintettel, hogy a nyomelemek többsége az epével ürül ki, ezért a kiválasztás zavart szenvedhet.

Amennyiben a Béres Csepp Plusz kiegészítő terápiaként kerül alkalmazásra (pl. tumoros betegségben) szedésével kapcsolatban konzultáljon a kezelőorvossal, mert esetenként szükség lehet a terápiák gondos összehangolására.

Szedhetik-e gyermekek is a készítményt?

Igen, 10 kg-os testsúly felett szedhetik.

Lehet-e a Béres Csepp Plusz készítményt gyógyszerekkel együtt szedni?

Együttszedése más vas- és nyomelem tartalmú készítménnyel kerülendő.

Egyes fájdalomcsillapítók (acetilszalicilsav, indometacin) rendszeres szedése a vas felszívódását gátolhatja. Egyes vízhajtók (furoszemid, tiazidok) a cink, mások (etakrinsav, tiazidok) a magnézium felszívódását, a gyomorsavcsökkentő készítmények a vas felszívódását, míg az un. tetraciklin típusú antibiotikumok egyes nyomelemek felszívódását gátolhatják.

Mi a teendő, ha Ön várandós, szoptat vagy gyermeket szeretne?

Ha Ön várandós vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a Béres Csepp Plusz készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Várandósság és szoptatás alatt az adagolási javaslat figyelembevételével alkalmazható.

Milyen hatással van a Béres Csepp Plusz készítmény a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre?

A Béres Csepp Plusz a javasolt adagolásban nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.

Mi az ajánlott adag?

Megelőzés céljából: 10-20 kg testsúly esetén naponta 2×5 csepp,

20-40 kg testsúly esetén naponta 2×10 csepp,

40 kg testsúly felett naponta 2×20 csepp.


A felsorolt panaszok kezelésére, vagy kiegészítő terápiaként:

10-20 kg testsúly esetén naponta 2×10 csepp,

20-40 kg testsúly esetén naponta 2×20 csepp,

40 kg testsúly felett naponta 3×20 csepp.

Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?

Étkezés közben, legalább fél deciliter folyadékban (pl. víz, gyümölcslé, szörp, tea) ajánlott a csepp bevétele. A készítményt minden alkalommal 50 mg C-vitaminnal (pl. Béres C-vitamin tabletta) együtt ajánlott bevenni.

Mire kell még ügyelnie a készítmény szedése során?

Tejben, kávéban nem ajánlott bevenni, mert romlik a hatóanyagok felszívódása. Egyes teafajtáknál az alkalmazás során az oldat sötétre színeződhet. Ez ártalmatlan jelenség, a tea csersavtartalma okozza. Néhány csepp citromlével, citrompótlóval, esetleg aszkorbinsavval ízesített teában a fekete elszíneződés nem alakul ki.

Nagy mennyiségű rostot és fitinsavat tartalmazó élelem (pl. a gabonafélék, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér és búzakorpa) egyidejű fogyasztása csökkentheti a nyomelemek felszívódását.

Mennyi ideig szedhető a készítmény?

A készítményt betegségmegelőzés céljából, a megadott adagban alkalmazva, az optimális hatás kialakulása – a tapasztalatok szerint – kb. 6 hetes folyamatos szedést követően várható, és ez a hatás a betegségmegelőzésre ajánlott dózis további folyamatos szedésével a kívánt ideig (pl. téli hurutos, influenzás időszak vége) fenntartható.

A kezelésre ajánlott dózist a panaszok, tünetek fennállása alatt folyamatosan javasolt alkalmazni. A panaszok újbóli jelentkezésekor a kezelés megismételhető.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Béres Csepp Plusz készítménynek?

Nagyon ritkán az összetevőkkel szembeni egyéni túlérzékenység esetén allergiás reakciók alakulhatnak ki (bőrkiütés, csalánkiütés, bőrviszketés).

Ritkán – elsősorban éhgyomorra, vagy a szükségesnél kevesebb folyadékkal való bevétel esetén – enyhe, átmeneti gyomorpanaszok felléphetnek.

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét! Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt, bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.

Hogyan kell tárolni a készítményt?

Legfeljebb 25 °C –on tárolandó. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

Az üveg felbontása után 6 hónapon belül használható fel.

A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!

A készítményt a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Nyilvántartási szám: OGYI-921/2004

Milyen az oldat külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Leírás: Világoszöld vagy sárgászöld színű, üledékmentes, tiszta vizes oldat.

Csomagolás: fehér polietilén, garanciazáras, csavaros kupakkal és színtelen, polietilén cseppentő-betéttel lezárt barna üvegben és dobozban.

Kiszerelés: 1 db 30 ml-es üveg dobozban

1 db 60 ml-es üveg dobozban

1 db 100 ml-es üveg dobozban

4 db 30 ml-es üveg dobozban

Gyártó/Forgalomba hozatali engedély jogosultja:

Béres Gyógyszergyár Zrt.

1037 Budapest, Mikoviny u. 2-4.

2019. december 03.

A termék megvásárlását követően van lehetősége véleményt írni!
Egyéb
EAN 5997207711615
Tárhely sor E
Tárhely oszlop 21
Tárhely Polc 2
Betegtájékoztató Megnézem
Betétdíjas Nem 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége