Melbea Gold spirál normál (33mm/31,9mm)

SKU:
269782
Lejárati dátum:
2022-09-30
Gyártó/Forgalmazó:
Melbea Innovations Kft.

Hosszútávú, biztonságos, hormonmentes, kényelmes és költséghatékony fogamzásgátlási módszer. 

Indikációs cél:

 • Női fogamzásgátlás (hosszú időre, felhelyezhetőségi idő: 5 év), illetve
 • Fogamzásgátlás a nemi érintkezés után ("sürgősségi fogamzásgátlás").

FIGYELEM!

Megrendelés előtt vegye számításba, hogy a terméket csak megfelelő szakképesítéssel rendelkező nőgyógyász szakember helyezheti fel. 

Az Ön által megrendelni kívánt méret megfelelősége érdekében, kérje ki a fentiek szerinti szakember véleményét!

Patikai ár:
20 389 Ft
Internetes ár
18 350 Ft
Egységár: 18350 Ft
Megtakarítás: 2039 Ft

Vásároljon még 12500 Ft értékben, és megrendelését ingyenesen* kiszállítjuk!

Jellemzők

 • A MelbeaGold spirálok a már jól ismert és közkedvelt arany-réz ötvözetű spirál előnyeit egy szabadalmaztatott újítás révén tovább erősítik. A MelbeaGold spirálok a különösen kiváló minőségű arany-réz ötvözet tartalmú aktív elemek alkalmazása révén egyaránt megfelelnek a legnagyobb hatékonyság, biztonság és kíméletes használat követelményeinek.
 • A MelbeaGold spirálok CE jelöléssel vannak ellátva és megfelelnek az európai orvostechnikai eszközökről szóló irányelv szigorú biztonsági követelményeinek. A kiemelkedő minőséget a szabadalommal védett termék gyártója és annak feltalálója közötti szoros kapcsolat, valamint gyártóhelyünknek a spirál gyártás területén szerezett egyedi szakmai tapasztalata is biztosítja.
 • Ez az egyedülálló, háromszoros hatásmechanizmusnak köszönhető, amely hatékonyan akadályozza meg a megtermékenyülést és a beágyazódást. Ebben döntő szerepe van a szabadalom által védett arany-réz ötvözet tartalmú huzalnak. A MelbeaGold spirálok ezen felül igen kíméletesek a női szervezethez, melynek több oka is van: mivel különböző méretekben állnak rendelkezésre, mindenki számára egyedileg kiválasztható a legjobban illeszkedő modell. A MelbeaGold spirálok felülete hosszú idő után is szilánkmentes és sima marad. Az aktív anyag fém felülete mindezek mellett helyi fertőtlenítő hatásának köszönhetően védelmet nyújt a baktériumok ellen is.

Kialakítás és forma

 • A MelbeaGold spiráloknak puha, rugalmas műanyag kerete van, amelynek „Y” alakú kialakítása egy virághoz hasonlít, és a méh természetes geometriáját követi. A MelbeaGold spirálok így kíméletesen és pontosan illeszkednek, valamint optimálisan tartanak, és nincsenek káros hatással a méhre.

Hormonmentes

 • Ezek a spirálok teljes mértékben hormonmentesek. Ezért a hormonális fogamzásgátló módszerekkel ellentétben nem befolyásolják a szervezet hormonegyensúlyát. nincs nem kívánatos hatása a szervezet természetes ritmusára, az Ön hangulatára, súlyára vagy bőrére, és azon felhasználók számára is alkalmasak, akik egészségügyi okokból nem használhatnak hormonális fogamzásgátlókat. Amennyiben Ön édesanya, a szoptatás ideje alatt nem áll fenn annak a veszélye, hogy hormonok kerülnek a baba szervezetébe.

Kíméletes és biztonságos

 • A spirálok 99%-os hatékonysággal gátolják meg a terhesség kialakulását, ezáltal sokkal biztonságosabbak, mint a legtöbb más fogamzásgátló módszer. Ezt a biztonságot a MelbeaGold spirálok 5 éves időtartamra is garantálják. Így a MelbeaGold spirálok alkalmazása az egyik legbiztonságosabb és leghosszabb hatású fogamzásgátló módszer. Emellett a MelbeaGold spirálok kicsik és rugalmasak, így sem Ön, sem partnere számára nem zavaróak.

Rugalmas és visszafordítható

 • A MelbeaGold spirálok 5 éves időtartamra biztonságos fogamzásgátlást biztosítanak, és csak ezt követően kell cserélni őket. Azonban bármely korábbi időpontban is úgy dönthet, ha például terhességet tervez vagy akár más okból is, hogy nem szeretné tovább használni a MelbeaGold spirált fogamzásgátlási céllal. Ebben az esetben, teljes mértékben ártalmatlan, hogy a MelbeaGold spirál a javasolt használati idő lejárta előtt eltávolításra kerül. Egész egyszerűen csak el kell látogatnia nőgyógyászához, aki egy rövid és általában fájdalommentes eljárás során elvégzi az eltávolítást. Az eltávolítást követően rövid időn belül újra helyreáll a fogamzó képesség, és már néhány hét alatt eléri a normál szintet.

Kényelmes

 • A spirálok a jelzőszálnak a felhasználó általi alkalmanként elvégzett önellenőrzésén és a nőgyógyász által elvégzett éves rutinvizsgálaton kívül nem igényelnek további figyelmet. Önnek nem kell azzal foglalkoznia, hogy napi, heti vagy havi ritmusban betartson bizonyos alkalmazási szabályokat vagy, hogy utazás esetén gondot okoz-e az időeltolódás. Mindig a helyén van, és nonstop védelmet biztosít, anélkül, hogy Önnek gondolnia kellene rá.

Méhen belüli fogamzásgátló eszköz

Tájékoztató a felhasználók részére

Tartalom

 1. Összetétel

 2. Hatásmechanizmus

 3. Ellenjavaslatok

 4. A MelbeaGold IUD-k alkalmazását megfontolás tárgyává kell tenni a következő esetekben

 5. Lehetséges komplikáció és óvintézkedések

 6. Felhelyezés és eltávolítás

 7. Kölcsönhatások

 8. Mellékhatások

Összetétel

A MelbeaGold márkanevű méhen belüli fogamzásgátló eszközök (közismert nevükön spirálok, szaknyelven IUD-k) kettős védelmet – az ismert idegentest- és rézion-hatáson kívül elektrokémiai védelmet is – nyújtanak a nem kívánt terhesség megelőzésében, és így a leghatékonyabb eszközök közé tartoznak. A biztonságukra jellemző teherbe esési arány gyakorlatilag azonos a legjobb hormonális fogamzásgátlókéval. Minden MelbeaGold spirál vázát a liliom virágának metszetét formázó polietilén hordozótest képezi. A hordozótestre spirál alakban különféle fémhuzal lehet feltekercselve. Ez a fémhuzal a MelbeaGold esetében arany-réz ötvözet.

Hatásmechanizmus

A liliom virágának metszetét formázó, finom tapintású polietilén eszköz – miután az orvos felhelyezte – észrevétlen természetességgel simulva helyére, a méhet nem irritálja, azonnal kifejti hatását. A MelbeaGold IUD-k öt évig védenek a terhességgel szemben. A méh mérete alapján az orvos könnyen kiválaszthatja a mini, rövid és normál változatban készült MelbeaGold spirálok közül, melyik az Ön számára a legmegfelelőbb. A MelbeaGold huzalban a nemesfém úgy fogja össze a rézrészecskéket, mint az épület falában a habarcs a téglatesteket. Ezért az ötvözetből készült huzalok - a hagyományos spirálokkal ellentétben - felhasználás során nem szilánkosodnak, viszont intenzíven és egyenletesen fejtik ki hatásukat. A MelbeaGold könnyen eltávolítható. A MelbeaGold eltávolítása után azonnal helyreáll a fogamzóképesség. Jelenlegi ismereteink szerint a spirálok úgy fejtik ki hatásukat, hogy a spermiumokat megtermékenyítésre alkalmatlanná teszik, illetve megakadályozzák a megtermékenyített petesejt beágyazódását.

Ellenjavaslatok

A következő esetekben nem szabad felhelyezni a MelbeaGold IUD-ket:

 • Biztos vagy gyanítható terhesség
 • Méhen kívüli terhesség a kórelőzményben
 • Rosszindulatú megbetegedés a nemi szervekben
 • A méh aciklusos vérzései, vagy ismeretlen eredetű vérzés a hüvelyben
 • Gyulladásos megbetegedés a nemi szervekben az utolsó 12 hónapban (különös tekintettel a bacteriális vaginosisra, ismételt herpesz-fertőzésre és hepatitis B-re)
 • A méh torzulására (születési vagy szerzett)
 • Rézallergia
 • Szeptikus abortusz az utóbbi három hónapban, gyulladásos megbetegedések a nemi szervekben

A MelbeaGold IUD-k alkalmazását megfontolás tárgyává kell tenni a következő esetekben

 • Szívbillentyű-megbetegedések
 • Vérszegénység
 • Vérkeringési zavarok
 • Gyulladáscsökkentő szerekkel való kezelés
 • Wilson-kór
 • Gyakori nemipartner-csere
 • Hölgyek, akik még nem szültek gyereket

Lehetséges komplikáció és óvintézkedések

A felhelyezés utáni első menstruációs ciklusok általában különböznek az előzőektől. A menzesz bőségesebb lehet, köztes vérzés vagy alhasi görcsök is felléphetnek. Ezek átmeneti jelenségek, a tünetek általában aggodalomra nem adnak okot. A tünetek jelentkezhetnek a vérzés alatt, vagy a köztes időszakban. Amennyiben közösülés alkalmával fájdalmat érez, hüvelyi folyás jelentkezik, vagy alhasi fájdalmak lépnek fel, haladéktalanul keresse fel orvosát! A menstruációs ciklus késése esetén is forduljon orvoshoz, mert ritkán ugyan, de előfordulhat mind méhen belüli, mind méhen kívüli terhesség még az IUD használata ellenére is. Megszűnik a fogamzásgátlás, ha az IUD kilökődik. Azonnal keresse fel orvosát!

Felhelyezés és eltávolítás

Felhelyezés előtt tisztában kell lennie a MelbeaGold IUD-k működésével, használatával járó kockázatokkal és mellékhatásokkal. El kell végezni a nőgyógyászati vizsgálatot, mely tartalmazza a hasüreg UH- és méhszájkenet vizsgálatát is. A terhességet, altesti fertőzéseket és a szexuális úton terjedő betegségeket ki kell zárni. A felhelyezési útmutatót gondosan át kell tanulmányozni, és a pácienskártyát az orvossal együtt kell kitölteni. A felhelyezést követően 1., 6. és 12. héten kontrollvizsgálaton kell részt venni, majd azt követően évente, hacsak orvosilag gyakoribb vizsgálatok nem indokoltak. Az orvos tájékoztatni fogja Önt arról, hogy hogyan ellenőrizheti a jelzőszálat a hüvelyben. Az ellenőrzést rendszeresen el kell végezni annak érdekében, hogy az IUD megfelelő elhelyezkedéséről meggyőződjék. Tanácsos az IUD-t menstruáció alatt vagy röviddel azt követően felhelyezni. Amennyiben a terhesség kizárható, a ciklus bármely napján is fel lehet helyezni. Az IUD-t egy vékony felhelyezhető csövön keresztül vezetik a méhbe. A felhelyező cső kis átmérője miatt a méhszáj tágítása nem szükséges. Az első trimeszterben elvégzett terhesség megszakítás után azonnal felhelyezhető az IUD. Szülés után, ha nem az azt követő első 15 percben, akkor csak hat héttel később lehet az IUD-t felhelyezni, különben megnő a perforáció és a kilökődés valószínűsége. Semmi sem szól az ellen, hogy szoptatás mellett MelbeaGold IUD-t használjon. A MelbeaGold IUD-ket a jelzőszál óvatos meghúzásával távolítják el. Ha a szálak nem látszanak, és az IUD még a méhben van, akkor az eltávolítást el kell halasztani a következő menstruációig. Ekkor a szálak a vérzés után általában láthatóvá válnak. Ha a jelzőszál még akkor sem látható akkor az IUD-t egy vékony tenakulum segítségével lehet eltávolítani. Amennyiben továbbra is IUD-vel kíván védekezni, egy új IUD ekkor helyezhető fel. A felhelyezés és eltávolítás enyhe fájdalommal és vérzéssel járhat. Az eljárás vérkeringési zavarokban szenvedők esetében ájulást, epilepsziás pácienseknél pedig rohamot válthat ki.

Kölcsönhatások

Eddigi tapasztalataink alapján a MelbeaGold IUD-k fogamzásgátló hatásának csökkenése más gyógyszerek alkalmazása következtében teljesen valószínűtlen. Közlemények azonban arról tájékoztatnak, hogy csökken a hatékonyság nem szteroid alapú gyulladáscsökkentők (különösen acetil-szalicilsav) és kortikoidok tartós alkalmazása esetén. Úgy tűnik, hogy szteroid alapú gyulladáscsökkentő rövid távú alkalmazása dysmenorrhoe kezelése esetén nem befolyásolja a fogamzásgátló hatást.

Mellékhatások

Nagyon ritkán közvetlenül az IUD felhelyezése után fájdalom és szédülés léphet fel. Ha ezek a panaszok félórai nyugalmi állapot után sem múlnak el, akkor elképzelhető, hogy az IUD nem megfelelő pozícióban helyezkedik el. Ellenőrizni kell a megfelelő elhelyezkedést, és szükség esetén el kell távolítani az IUD-t. Az IUD allergiás reakciókat válthat ki. A kapott pácienskártyát őrizze meg, az ismertetőt gondosan tanulmányozza át. A steril csomagolású IUD egyszer használatos eszköz, újra felhasználni nem szabad!

Ne hajlítsa meg vagy nyomja össze! Gyermekektől tartsa távol!

Melbea Innovations Kft.

H-6600 Szentes, Bese László u. 8.

www.melbea.hu

Verziószám: vMG-22.08.2017

Write Your Own Review
Értékelje a következő terméket:Melbea Gold spirál normál (33mm/31,9mm)
Egyéb
Lx készlet státusz 1.0000
Lejárati dátum 2022 szept. 30
Tárhely sor C
Tárhely oszlop 6
Tárhely Polc 2
Cukormentes Nem 

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége