Pingvin Patika Blog

Mindenkinek jár a boldogság – Az idôskori párkeresés

Mindenkinek jár a boldogság - Az időskori párkeresés

Sokan furcsállják az idősebb korban „előtörő” érzelmi, akár testi fellángolást, pedig az idősek ugyanúgy vágynak az intimitásra, mint a fiatalabbak. Utánajárunk, miért tartják egyesek szokatlannak a kései párkapcsolatot, és mit tehetnek, akik ki szeretnének törni a magányból.

Mit igyon a gyermek?

mit igyon a gyermek

Habár már véget értek a tikkasztó nyári napok, a folyadékpótlás nem elhanyagolható a hűvösebb időben sem. A test alapvető működéséhez szükségünk van folyadékra, hiszen egy felnőtt testsúlyának kétharmada víz, míg a gyerekeknél ez az arány még magasabb.

Edzés és étkezés

 edzés és étkezés

Bár az intenzív testedzés testünket-lelkünket formában tartja, a mozgékony perceket követően is érdemes odafigyelni az étkezésünkre, és megfontoltan pótolni elvesztett energiáinkat. Lássuk, mely elemózsiák, folyadékok válhatnak hasznunkra a sportolás végeztével!

A türelem rózsát terem

 Gyerekevelés - türelem rózsát terem

Ismerjük jól a már milliószor hallott mondást. A rózsát természetesen már felmenőink sem szó szerint értették. A türelem jobb emberi kapcsolatokat, kevesebb stresszt és egészségügyi gondot eredményezhet, míg szülőként egészségesebb, boldogabb gyerekkort biztosíthatunk általa lurkóink számára.