Pingvin Patika Blog

Jobb elkerülni a kanyarót

 jobb elkerülni a kanyarót

Az emberiséget viharos történelme során nemcsak az egymás közti véres csatározások vagy a súlyos természeti katasztrófák tizedelték, hanem a sokszor váratlanul felbukkanó, olykor titokzatosnak tűnő járványok is. Az eddig ismertek legpusztítóbbika, a pestis például a 14. század közepén 4 év alatt Európa lakóinak számát mintegy megfelezte. Manapság, hála az orvostudomány fejlődésének, a helyzet alapvetően megváltozott. A védőoltások számos kórtól megóvnak bennünket, de időről időre mégis veszéllyel fenyegető helyzetek alakulhatnak ki. A legaktuálisabbról, a hetek óta ismét sokak aggodalmát felkeltő kanyaróról kérdeztük dr. Nagy Ildikó szakgyógyszerészt.

A gégegyulladás

 gégegyulladás

A gégegyulladás életünk során többször jelentkezhet felső légúti fertőzés következtében, ám tünetei egyeseknél munkájuk vagy rossz szokásaik következményeként állandósulhatnak. Tudjunk meg róla többet szakértőnk segítségével.

A farkasvakság kezelése

 a farkasvakság kezelése

A farkasvakság – szürkületi, éjszakai vakság, a látás funkcióinak csökkenésével járó állapot – habár ijesztő, a neve ellenére legtöbbször kordában tartható. Mégis zavaró lehet a mindennapok során azoknak, akik e betegségben szenvednek. Szerencsére mára ismerünk olyan kezelést, amellyel meggyógyíthatjuk, vagy javíthatunk a tüneteken.

Hogy alszik a baba?

Hogy alszik a baba?

A legtöbb szülő a fáradtságot jelöli meg nagy próbatételként a baba érkezése kapcsán. Kezdetben a kicsik csak alszanak és esznek, hiszen az idegrendszerük még nem áll olyan fejlettségi szinten, hogy huzamosabb ideig ébren maradjanak. Mennyit aludjon a gyerek, és hogyan segítsünk neki az elalvásban? Cikkünk segítségével ezen kérdésekre is választ kaphatnak.